+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

31 mei Werelddag zonder tabak

Wist u dat, als u voor uw 30e levensjaar stopt met roken, uw lichaam zich volledig kan herstellen? Maar ook op latere leeftijd heeft het stoppen altijd een voordeel! Zo daalt bijvoorbeeld het risico op een hartaanval na 5 jaar met de helft en is het risico op longkanker na 10 jaar al gehalveerd!

Als u wilt stoppen met roken, dan kunt u ook in het AZ Herentals terecht voor begeleiding. Het rookstopteam bestaat uit 3 tabakologen, elk met een eigen functie:Rookstopteam

  • Bij dr. De Tollenaere (longarts - tabakoloog) kunt u terecht voor een longfunctie-onderzoek en een longfoto om te bekijken welk effect het roken heeft (gehad) op de longen.
  • Als u de beslissing neemt om een stoppoging te wagen, maar het lukt niet alleen, kunt u terecht bij Hannelore Briers (psycholoog-tabakoloog) voor een rookstopbegeleiding. Zij zal samen met u uw rookgedrag bespreken en een manier zoeken om de kans op een geslaagde rookstop te vergroten. Er wordt gekeken welke hulpmiddelen er het beste bij u passen en hoe u om kunt gaan met de zin in een sigaret.
  • Lise Boddaert (diëtiste - tabakoloog) begeleidt mensen die in een traject zitten voor obesitaschirurgie en in het kader hiervan moeten stoppen met roken.

U heeft recht op een gedeeltelijke terugbetaling van rookstopbegeleiding (met een maximum van 4u/jaar). U betaalt zelf het remgeld (7,5 euro per kwartier voor het normale tarief - 1 euro per kwartier voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming).

Denkt u er aan om te stoppen met roken? Twijfel dan niet en maak een afspraak - samen verhogen we de kans dat het lukt! Een afspraak maken kan via de afsprakendienst: t 014 24 61 60.

Meer informatie: https://www.azherentals.be/rookstopteam

31/05/2021