+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

AZ Herentals erkend door Fonds voor de beroepsziekten

Het Fonds voor de beroepsziekten (FBZ) heeft het AZ Herentals erkend voor het preventieprogramma voor lage rugpijn. Concreet houdt dit in dat werknemers via het FBZ terugbetaling krijgen voor een dergelijke behandeling en dat de werkgever, naast een snellere terugkeer van zijn medewerker, ook een tegemoetkoming krijgt voor ergonomisch advies.

Iedere bedrijfsleider krijgt er wel eens mee te maken: een medewerker heeft zware rugpijn en zit daardoor regelmatig of langdurig thuis. Via het Fonds voor beroepsziekten kunnen rugpatiënten die rugbelastend werk doen en arbeidsongeschikt zijn een aanvraag indienen om een rugprogramma te volgen. Als de werknemer aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan betaalt het FBZ de kosten van het revalidatieprogramma en transport terug. Ook voor de werkgever zijn er voordelen. Hij ontvangt een tegemoetkoming voor ergonomische aanpassingen die de werkhervatting mogelijk maken. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat rugpatiënten die een dergelijk programma gevolgd hebben, nadien minder vaak opnieuw arbeidsongeschikt zijn wegens ruglast.

Met de erkenning van het FBZ kunnen patiënten in het AZ Herentals dit programma volgen. Wie in aanmerking komt, dient via de arbeidsgeneesheer een formulier van het FBZ te laten invullen. Daarna volgt een intakeconsultatie bij een arts van de dienst fysische geneeskunde van het AZ Herentals. Het revalidatieprogramma vindt plaats bij de afdeling ambulante revalidatie.

Een afspraak maken kan via de dienst afspraken: t 014 24 61 60.

Meer informatie over de ambulante revalidatie: t 014 24 65 28.

14/04/2014