+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Beschilderde reuzenpop Kiwanis in AZ Herentals

Voortaan staat een beschilderde reuzenpop in de inkomhal van het AZ Herentals. Deze bestendigt de samenwerking tussen het ziekenhuis en Beschilderde reuzenpop Kiwanisserviceclub Kiwanis Herentals en werd op vrijdag 13 mei voorgesteld door algemeen directeur Rudy Van Ballaer en Kiwanisvoorzitter Bert Kegelaers. “Het poppenproject op de kinderafdeling is een groot succes en dat willen we graag verder zetten”, aldus Bert Kegelaers.

Sinds 2014 schenkt serviceclub Kiwanis Herentals poppen aan de kinderafdeling van het AZ Herentals om kinderen voor te bereiden op een operatie. Om de goede relatie tussen AZ Herentals en Kiwanis te benadrukken en de samenwerking te bestendigen, heeft Kiwanis nu een reuzenpop aan het ziekenhuis geschonken. “Een van onze leden, Eric De Belder, heeft de gipsen pop beschilderd”, verduidelijkt Kiwanisvoorzitter Bert Kegelaers. “De pop werd beschilderd op zijn Mondriaans, waarbij er spiegels werden toegevoegd om de interactie tussen de pop en de bezoekers te verhogen.”

In het AZ Herentals is men het poppenproject van Kiwanis erg genegen. Dr. Carmen Algoet: “De kleine witte poppen hebben een grote therapeutische waarde, omdat onze artsen en verpleegkundigen via de pop aan de kinderen kunnen tonen wat er precies in de onderzoeksruimte of het operatiekwartier zal gebeuren. Op die manier zijn de kinderen beter voorbereid, waardoor ze minder angstig zijn.” Spelbegeleidster Lore Torfs vult aan: “De kinderen zijn echt blij met de pop en ze sluiten die meteen in de armen als een vriendje. Ze tekenen er op, kleuren die in en maken er vaak prachtexemplaren van. En de pop biedt hen troost, want die maakt heel hun traject mee, zelfs tot aan het operatiekwartier.”

Jaarlijks worden zo’n 1000 poppen verdeeld in het AZ Herentals. Naast de kinderafdeling zijn de poppen intussen ook te vinden op de spoedgevallenafdeling en op het daghospitaal.

De beschilderde reuzenpop zal tijdens de opendeurdag van AZ Herentals op zondag 22 mei te bezichtigen zijn in de inkomhal. Ook het poppenproject van Kiwanis komt dan aan bod. Kiwanis Herentals steunt sociale doelen in Herentals en omstreken. Deze steun wordt mogelijk gemaakt dankzij hun organisatie van de Coppa Classic Days, die dit jaar van 10 tot 12 juni plaatsvinden op het domein van het kasteel de Merode in Westerlo (www.coppaclassicdays.be).

13/05/2016