+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Corona - Heeft u een afspraak?

Heeft u een afspraak voor een raadpleging, onderzoek of ingreep in het AZ Herentals? Komt u medicatie ophalen?


Geplande raadplegingen, onderzoeken en ingrepen

Alle geplande raadplegingen, onderzoeken en ingrepen in het AZ Herentals worden met ingang van zaterdag 14 maart geannuleerd en dat tot minstens 1 mei. Enkel de noodzakelijke afspraken zullen nog mogen plaatsvinden. Uiteraard mogen alle levensnoodzakelijke therapieën (zoals kankerbehandeling of nierdialyse) wel worden voortgezet. 

Update: sinds maandag 4 mei zijn ook een beperkt aantal niet-dringende afspraken weer mogelijk. Meer details vindt u hier.

 

Praktisch: Heeft u een afspraak in het AZ Herentals? Dan mag u ervan uit gaan dat die niet doorgaat.

Onze artsen bekijken alle afzonderlijke dossiers om in te schatten welke afspraken noodzakelijk zijn. Daarna worden patiënten verwittigd over hun afspraak. We hebben niet van alle patiënten een correct telefoonnummer of mailadres. Daarom zijn er patiënten die niet gecontacteerd kunnen worden. Heeft u 24 uur voor uw afspraak nog geen bericht gekregen, neem dan contact op met het onthaal.

Sommige afspraken kunnen vervangen worden door telefonische consults, maar het zijn de artsen die beslisen welke afspraken hiervoor in aanmerkingen komen. Bij orthopedische heelkunde worden ook nieuwe telefonische afspraken ingepland. Denkt u dat u verder geholpen kunt worden met een dergelijk teleconsult, dan kunt u hier het formulier hiervoor invullen.

 

Ophalen medicatie

Gebruikt u medicatie die u enkel in een ziekenhuisapotheek kunt verkrijgen, zoals epo of orale antikankertherapie? Dergelijke geneesmiddelen ophalen blijft ook tijdens de coronacrisis mogelijk! U neemt best telefonisch contact op met de apotheek om de nodige afspraken te maken. Zo gauw uw producten klaar liggen, kunt u ze afhalen aan de Drop & Go via de centrale toegang van het ziekenhuis.
De ziekenhuisapotheek is bereikbaar op het nummer 014 24 60 37, van maandag tot vrijdag tussen 8 en 17 uur en op zaterdag van 10 tot 13 uur.

Toegang tot het AZ Herentals

De centrale ingang van het AZ Herentals is gesloten. Om een betere toegangscontrole te kunnen doen, moet iedereen via een zijdeur binnengaan. Aan dat checkpoint worden u eerst enkele vragen gesteld om uw gezondheid te controleren. Afhankelijk van uw bestemming in het ziekenhuis (raadpleging, onderzoek, opname of bezoek) wordt u daarna naar de juiste locatie gewezen. Wie ziekteverschijnselen vertoont, kan de toegang geweigerd worden en naar de huisarts of het aanmeldpunt voor coronapatiënten doorverwezen worden. Vanaf 23 april krijgen alle patiënten en begeleiders een mondmasker wanneer ze het ziekenhuis betreden.

De toegangsuren in het AZ Herentals worden beperkt:

  • Maandag tot en met vrijdag: van 7 tot 21 uur
  • Zaterdag: van 9 tot 18 uur
  • Zon- en feestdagen: van 13 tot 18 uur

! Op vrijdag 1 mei, donderdag 25 mei en maandag 1 juni geldt de zondagsregeling.

Wilt u meer weten over het coronavirus? U kunt de website www.info-coronavirus.be bezoeken. 

 

13/03/2020