+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Corona - Komt u op bezoek?

Er is geen bezoek meer toegelaten in het AZ Herentals.

Volgende uitzonderingen werden opgenomen:

  • Vrijwilligers en stagiairs
  • Eén of beide ouders (of gelijkgesteld) van pasgeborenen en kinderen jonger dan 18 jaar die gehospitaliseerd zijn
  • Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn 
  • Begeleiding bij noodzakelijke raadplegingen of onderzoeken door max. 1 (vertrouwens)persoon

 

Toegang tot het AZ Herentals

De centrale ingang van het AZ Herentals is gesloten. Om een betere toegangscontrole te kunnen doen, moet iedereen via een zijdeur binnengaan. Aan dat checkpoint worden u eerst enkele vragen gesteld om uw gezondheid te controleren. Afhankelijk van uw bestemming in het ziekenhuis (raadpleging, onderzoek, opname of bezoek) wordt u daarna naar de juiste locatie gewezen. Wie ziekteverschijnselen vertoont, kan de toegang geweigerd worden en naar de huisarts of het aanmeldpunt voor coronapatiënten doorverwezen worden.

De toegangsuren in het AZ Herentals worden beperkt:

  • Maandag tot en met vrijdag: van 8 tot 19 uur
  • Zaterdag: van 9 tot 18 uur
  • Zondag: van 13 tot 18 uur

 

Bagage van een opgenomen patiënt afleveren of ophalen? Dat kan via de Drop & Go!

Tijdens de toegangsuren van het ziekenhuis kunt u bagage van een opgenomen patiënt afleveren of komen ophalen. U doorloopt de toegangscontrole en kunt dan de bagage afgeven. U vermeldt de naam en kamernummer van de patiënt en dan wordt het materiaal naar de kamer gebracht door een medewerker. Als de patiënt bagage heeft klaargezet om opgehaald te worden, dan verloopt dat op dezelfde manier.

Gelieve er wel voor te zorgen dat alles in een goed afsluitbare draagtas zit. Dat maakt het transport een stuk gemakkelijker.

 

Heeft u een opgenomen familielid dat besmet is met COVID-19?

Voor de familieleden en naasten van patiënten die opgenomen zijn met COVID-19 is er een aparte brochure gemaakt waarin de praktische informatie over deze afdelingen staat. U vindt deze brochure hier. Om snel met u als familie te kunnen communiceren, vragen we u om ook dit formulier in te vullen. Zo beschikken de medewerkers van de betrokken dienst over de juiste gegevens om u op de hoogte te kunnen houden van verdere ontwikkelingen.

 

Wilt u meer weten over het coronavirus? U kunt de website www.info-coronavirus.be bezoeken. 

 12/03/2020