+

U bent hier

more

COVID-19 testing

COVID-19 testing

In het AZ Herentals worden patiënten op COVID-19 getest voordat ze een ingreep ondergaan. Voor andere testen, zoals wie een hoogrisicocontact heeft gehad of wie een attest van een negatieve coronatest nodig heeft, kunt u geen afspraak maken in het ziekenhuis. Hiervoor moet u contact opnemen met uw huisarts, waarna u een afspraak krijg in een lokaal triagecentrum.

Wie een onderzoek of operatie moet ondergaan, waarbij het risico op overdracht van het coronavirus voor onze medewerkers groot is (bijv. bij volledige narcose, een bronchoscopie of een tandbehandeling), moet twee dagen voor de afspraak langskomen voor een COVID-19 test. Het resultaat is dan voor de afspraak geweten, zodat eventueel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden.

Moet u een coronatest ondergaan omdat u een risicocontact heeft gehad, uit een rode zone komt of omdat u een attest van een negatieve coronatest nodig heeft? Contacteer dan uw huisarts, zodat er een afspraak in een lokaal triagecentrum gemaakt kan worden. Deze test kan niet via het ziekenhuis aangevraagd worden.

Meer informatie over de PCR-test vindt u hier.

22/03/2021