+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Covid-testing van reizigers in AZ Turnhout en AZ Herentals

Gaat u op reis naar het buitenland en heeft u een Covid-19 PCR test met bijhorend attest nodig? Dan kan u, als patiënt in ons ziekenhuis, vanaf donderdag 10 juni  hiervoor in AZ Herentals en AZ Turnhout terecht. Mogelijks kan deze werking nog wijzigen afhankelijk van de beslissingen die de regering verder neemt in functie van reizen en PCR-testen voor u op reis gaat.

Goed om te weten: We geven voorrang aan de analyse van testen die belangrijk zijn voor de werking van het ziekenhuis (zoals de pre-operatieve screening) en van huisartsen.

Raadpleeg onze pagina met veelgestelde vragen voor alle informatie over de testen in het AZ Herentals!

U kunt een afspraak boeken voor de test via mynexuzhealth, zonder dat u een aanvraagformulier van een arts nodig heeft. Ook het reisattest kunt u binnen de 30 uur na afname van de test raadplegen via mynexuzhealth. Zorg er zeker voor dat u tijdig een afspraak maakt zodat de staalname kan uitgevoerd worden 48 tot 72 uur voor vertrek. De tijdsloten voor Covid-screening zijn beperkt en kunnen dus snel vol lopen. Hou bovendien rekening met de reisadviezen in het land van uw bestemming.

Testen voor reizigers, afgenomen voor 28 juni, zijn volledig zelf te betalen. Afhankelijk waar u de test laat afnemen, kan de kostprijs verschillen. Een test in AZ Turnhout of AZ Herentals kost 50 euro per persoon.  

Vanaf 28 juni is er een tegemoetkoming voor maximaal 2 testen als u op reis vertrekt. Wilt u gebruik maken van deze tegemoetkoming, dan moet u voorhand via www.mijngezondheid.be de noodzakelijke code hiervoor aanvragen. Deze code brengt u mee naar uw afspraak, zodat deze in ons systeem ingevoerd kan worden. Heeft u deze code niet, dan wordt de test aangerekend. Laten testen voor Covid-19 bij AZ Herentals of AZ Turnhout is enkel mogelijk voor vertrek, niet als u terugkeert uit een rode zone en u zich verplicht moet laten testen.

De specifieke maatregelen per land van bestemming vindt u hier.


Afspraak maken voor PCR-test enkel via mynexuzhealth (enkel online mogelijk, niet telefonisch!)

Via het portaal mynexuzhealth.be kunt u als patiënt van onder andere AZ Turnhout en AZ Herentals aan uw medische verslagen, afspraken, laboresultaten en medische beelden. U kan via dit portaal ook online afspraken maken bij enkele van onze artsen én sinds nu kunt u er dus ook een afspraak maken voor een PCR-test als u naar het buitenland gaat. Als u mynexuzhealth nog niet gebruikt, vindt u hier meer info over de installatie en het gebruik ervan. Begin tijdig met de installatie!

Vergeet zeker ook niet uw kinderen (van 14 jaar of jonger) te linken aan uw dossier zodat u de reisattesten van de kinderen kan raadplegen. Doe dit zeker 1 week voor uw vertrek! Vanaf de leeftijd van 15 jaar moet het kind een eigen account aanmaken.

Hoe boekt u de afspraak in mynexuzhealth?

  • open mynexuzhealth op uw computer, tablet of smartphone
  • kies de rubriek 'afspraken'
  • klik rechts bovenaan op het + teken
  • vink het ziekenhuis waar u de test wil laten afnemen aan (AZ Turnhout of AZ Sint-Elisabeth Herentals) en klik op 'volgende'
  • vink 'raadplegingen' aan en klik op 'volgende'
  • kies 'screening reizigers'
  • Voor meer inf : open de gemaakte afspraak en klik op ‘bevestigingsbrief’.

Opgelet: maak voor iedere medereiziger een aparte afspraak!

 

Vind het resultaat van uw test in mynexuzhealth en in de app Covidsafe

We streven ernaar om binnen de 12 en 30 uur uw testresultaat beschikbaar te stellen in mynexuzhealth. Maak dus tijdig uw afspraak voor een Covid-test. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de uitslag later binnen is bijvoorbeeld wegens een technische storing. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk gehouden worden. Wel zullen wij u zo snel mogelijk informeren en alles doen wat binnen ons bereik ligt om de uitslag beschikbaar te stellen.

  • open mynexuzhealth op uw computer, tablet of smartphone
  • kies de rubriek 'technische onderzoeken' : hier vindt u het resultaat van de test (opgelet: kan langer duren)
  • kies de rubriek 'documenten en beelden': hier kunt u uw reisattest in het Engels downloaden

Het resultaat wordt opgeslagen in uw medisch dossier en wordt naar uw huisarts doorgestuurd.

OVER TESTRESULTATEN WORDT NIET TELEFONISCH GECOMMUNICEERD. DUS GELIEVE NIET NAAR HET LABO TE BELLEN!

Zo gauw uw testresultaat gekend is, zal dat ook verschijnen in de overheidsapp Covidsafe, onder de knop 'Testen'. In deze app vindt u ook het certificaat dat u nodig heeft om te reizen.


Heeft u een andere vraag over deze testen? Raadpleeg dan onze pagina met veelgestelde vragen!

04/06/2021