+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Het ziekenhuis helpen?

Veel mensen willen hun steentje bijdragen aan de crisis en bieden hun hulp aan. Bedankt aan iedereen die ons contacteert, alle oproepen zijn hartverwarmend! We verduidelijken graag wat er mogelijk is.

Helpende handen

Wie zich wil opgeven als vrijwilliger, kan hier de link naar het contactformulier vinden. Uiteraard zijn we in eerste instantie op zoek naar mensen die een diploma in de zorg hebben of ervaring hebben als hulpverlener. Maar ook andere vrijwilligers mogen zich opgeven. Elke vorm van ondersteuning kan vroeg of laat van pas komen.

Wie zich inschrijft, komt in onze databank terecht. Op het ogenblik dat we voor bepaalde taken mensen zoeken, zult u gecontacteerd worden. Verwacht dus niet dat u onmiddellijk opgeroepen wordt. Maar we zouden graag een lijst aanleggen met mensen die we kunnen contacteren op het ogenblik dat de nood hoog is.

Ook de stad Herentals zal vrijwilligers registreren voor andere taken, zoals boodschappen doen voor ouderen e.d. Meer over Herentals Helpt vindt u hier: https://www.herentals.be/nieuws/herentals-helpt

 

Mondmaskers

Wie een voorraad(je) mondmaskers in huis heeft en ze aan het ziekenhuis wil schenken, mag deze aan het onthaal komen afgeven. Mogen we wel vragen om de (originele) verpakking mee te geven? Dan kunnen we zien over welk type maskers het gaat en in welke situatie we ze kunnen gebruiken.

De doe-het-zelfpakketjes voor mondmaskers zijn niet langer beschikbaar.

Zelfgemaakte (niet-medische) mondmaskers: U kunt ook zelf mondmaskers maken, die voor niet-medisch gebruik geschikt zijn. Het patroon hiervoor komt van de overheid. Deze actie wordt door de stad Herentals gecoördineerd. Wilt u helpen? Vraag via info@herentals.be waar u het materiaal kunt ophalen.

 

Patiënten ondersteunen

Het is niet omdat er geen bezoek meer toegelaten is, dat er geen contact mogelijk is met onze patiënten. Naast het contact via telefoon of computer, kunt u ook een wenskaartje via de website versturen. Bij het versturen van een kaart moet u onderaan aanklikken dat u geen robot bent om het versturen te voltooien. Ziet u deze melding niet, gebruik dan een andere browser (best niet Internet Explorer).

Wie graag een brief schrijft of een tekening opstuurt, kan hiervoor het postadres van het ziekenhuis gebruiken, met als vermelding de naam en kamernummer van de patiënt (AZ Herentals, t.a.v. naam patiënt + kamernummer, Nederrij 133, 2200 Herentals).

U kunt ook patiënten die u niet persoonlijk kent ondersteunen door tekeningen, wenskaarten, briefjes, e.d. aan het ziekenhuis te bezorgen. Tijdens de toegangsuren van het ziekenhuis kunt u deze in de brievenbus deponeren die aan de centrale toegangscontrole staat. Via post deze zaken versturen kan ook (AZ Herentals, t.a.v. dienst patiëntenbegeleiding, Nederrij 133, 2200 Herentals). De dienst patiëntenbegeleiding verzamelt alles en verdeelt deze onder de patiënten.

Werkt u liever met beelden? Dan kunt u ook een foto of fotoboodschap sturen naar samentegencorona@azherentals.be. De ingestuurde boodschappen worden afgespeeld op de tv-schermen in het ziekenhuis!

 

Toegang tot het AZ Herentals

De centrale ingang van het AZ Herentals is gesloten. Om een betere toegangscontrole te kunnen doen, moet iedereen via een zijdeur binnengaan. Aan dat checkpoint worden u eerst enkele vragen gesteld om uw gezondheid te controleren. Afhankelijk van uw bestemming in het ziekenhuis (raadpleging, onderzoek, opname of bezoek) wordt u daarna naar de juiste locatie gewezen. Wie ziekteverschijnselen vertoont, kan de toegang geweigerd worden en naar de huisarts of het aanmeldpunt voor coronapatiënten doorverwezen worden.

De toegangsuren in het AZ Herentals worden beperkt:

  • Maandag tot en met vrijdag: van 8 tot 19 uur
  • Zaterdag: van 9 tot 18 uur
  • Zon- en feestdagen: van 13 tot 18 uur

! Op vrijdag 1 mei, donderdag 25 mei en maandag 1 juni geldt de zondagsregeling.

16/03/2020