+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Kempens Hartcentrum viert zijn 5-jarig bestaan

Kempense patiënten die een - al dan niet dringende - hartcatheterisatie nodig hebben, moeten sinds 2014 niet langer uitwijken naar Leuven of Antwerpen.
Vijf jaar na de opstart van het Kempens Hartcentrum in AZ Turnhout, is dit cathlab een van de grotere van België met meer dan 3000 patiënten gemiddeld per jaar. In het Kempens Hartcentrum komen onder meer jaarlijks meer dan 150 patiënten uit de hele Kempen terecht met een acuut hartinfarct, waarbij de verstopte kransslagader onmiddellijk open wordt gemaakt door middel van ballondilatatie en stenting.
Het is een ver doorgedreven en zeer geslaagde samenwerking tussen de ziekenhuizen van Mol, Herentals en Turnhout. Het cathlab is gevestigd op campus Sint-Elisabeth van het ziekenhuis van Turnhout. Tien cardiologen, acht speciaal opgeleide verpleegkundigen, vier secretaresses en een coördinator maken van het cathlab een perfect draaiende machine.
Maar vooral is het Kempens Hartcentrum in de sector uitgegroeid tot een schoolvoorbeeld van regionale samenwerking. Herman Van der Stighelen verwoordt dit mooi: “De boodschap van bij opstart met name ‘Samenwerken met een zinvol doel’ heeft in het Kempens Hartcentrum werkelijk gestalte gekregen. Ons cathlab is inmiddels het evidente voorbeeld van zinvolle medische samenwerking in de Kempen, maar wat niet vergeten mag worden, eigenlijk eveneens van goede persoonlijke samenwerking tussen artsen onderling, verpleegkundigen, secretariaat, ondersteunende diensten en directies.”

Meer info op www.kempenshartcentrum.be

19/11/2019