+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Richtlijnen voor buitenlandse patiënten

Om de verschillende varianten van het coronavirus in het ziekenhuis te voorkomen, zijn er aangepaste richtlijnen voor buitenlandse patiënten. Wie in het buitenland woont, mag niet langer op raadpleging komen en wordt momenteel niet ingepland voor een niet-dringende ingreep.

Wie in België woont en in het buitenland verbleven heeft, moet eerst 7 dagen in quarantaine gaan alvorens naar het ziekenhuis te komen voor een raadpleging of een geplande ingreep.

Lees Meer

Stoffen mondmaskers niet langer toegelaten

Patiënten en bezoekers mogen niet langer het AZ Herentals binnengaan met een stoffen mondmasker. Aan de ingang zal iedereen die een stoffen masker draagt, gevraagd worden om dat af te zetten en een chirurgisch masker op te zetten. Wie dit niet heeft, zal er van het ziekenhuis een krijgen. Deze maatregel wordt ingevoerd om onze medewerkers maximaal te beschermen tegen het coronavirus.

Lees Meer

Kerstcadeaus AZ Herentals ondersteunen lokale handelaars en goede doelen

850 medewerkers van AZ Herentals kregen de afgelopen dagen een kerstcadeau in de vorm van een maaltijdbox, een wijnpakket of een cadeaubon van de lokale handelaars. Met deze actie wil de directie de medewerkers bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar.

Lees Meer

Animatievideo spoedgevallen

Patiënten vragen ons vaak waarom ze moeten wachten op onze spoedafdeling. Om hen een antwoord te geven, ontwikkelden we samen met 15 andere ziekenhuizen en het team van CAST animatievideo’s een korte animatievideo. Het resultaat is vanaf vandaag te zien!

De video kunt u hier bekijken.

Lees Meer

Enkel essentieel bezoek in ZNK-ziekenhuizen toegelaten vanaf 4 november

Om het risico op de verspreiding van het coronavirus in de ziekenhuizen te beperken, is het noodzakelijk niet-essentiële bezoekers voorlopig niet langer toe te laten. Deze regeling gaat in vanaf woensdag 4 november. Op pediatrie blijven de ouders wel welkom, net als de partner op materniteit. Ook palliatieve patiënten mogen beperkt bezoek blijven ontvangen. Deze regeling geldt voor de vier Kempense ziekenhuizen.

Lees Meer

Opnamestop voor coronapatiënten in ZNK

Momenteel geldt er een opnamestop voor coronapatiënten in het Ziekenhuisnetwerk Kempen, waardoor nieuwe coronapatiënten zoveel mogelijk meteen naar een ziekenhuis buiten het netwerk overgebracht of verwezen worden. Dat is beslist in samenspraak met de federale gezondheidsinspecteur. Oorzaak is het grote aantal personeelsbesmettingen in het Ziekenhuis Geel en de hoge corona-bezettingscijfers in de ziekenhuizen van Mol en Turnhout. Binnen ZNK willen we vermijden dat dringende niet-corona gerelateerde zorg door verdere toename van coronapatiënten in het gedrang komt.

Lees Meer

Opnamestop voor coronapatiënten niet langer van kracht

Het aantal opnames van coronapatiënten in de Kempense ziekenhuizen is de afgelopen dagen sterk gedaald. Daarom is het niet langer nodig om nieuwe
coronapatiënten door te verwijzen naar ziekenhuizen buiten het Kempens netwerk. Dankzij de daling van de coronacijfers kunnen de ziekenhuizen nu ook
starten aan het wegwerken van de wachttijden die zijn ontstaan in de gewone zorg. Vooral op vlak van niet-dringende operaties is er een grote achterstand die
ingehaald moet worden.

Lees Meer

Verstrengde regeling voor bezoekers en begeleiders vanaf 28/10

De ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen verstrengen vanaf woensdag 28 oktober gezamenlijk hun regelingen voor bezoekers en begeleiders. Behoudens uitzonderingen zal bezoek voor patiënten pas mogelijk zijn vanaf de 6e dag van opname. Begeleiders worden ook slechts zeer uitzonderlijk toegelaten. De Kempense ziekenhuizen willen hiermee vooral hun patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding tegengaan.

Lees Meer

COVID-vrijwilligers

Vele mensen dragen de zorgsector een warm hart toe en willen zich als vrijwilliger opgeven. Gelieve hiervoor niet naar het ziekenhuis te bellen, maar het registratieformulier te gebruiken dat u via onze vacaturepagina vindt.

Lees Meer

Open brief van de ziekenhuizen in de Kempen

Beste inwoner van de Kempen,

Het corona-virus verspreidt zich in sneltreintempo. Dit veroorzaakt opnieuw een forse toename van zowel besmettingen als opnames in onze ziekenhuizen en op onze diensten intensieve zorg.

Lees Meer

Pagina's