+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Uitstel niet-dringende zorg

Alle niet-chirurgische activiteiten in het AZ Herentals blijven doorgaan zoals gepland. Dat wil zeggen dat afspraken voor raadplegingen, onderzoeken en noodzakelijke behandelingen niet uitgesteld worden. Om de noodzakelijke zorg voor coronapatiënten te kunnen garanderen wordt voor chirurgische ingrepen dag per dag bekeken welke kunnen plaatsvinden. Patiënten van wie de operatie uitgesteld wordt, zullen hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht worden.

Lees Meer

Afspraken woe 1 december gaan door

De ziekenhuizen hebben van de overheid de opdracht gekregen om alle niet-dringende zorg voor de komende twee weken uit te stellen. Op woensdag 1 december gaan alle afspraken voor raadplegingen, onderzoeken en ingrepen nog door zoals gepland (tenzij die voordien al geannuleerd werden). Meer informatie over afspraken voor de komende dagen volgt in de loop van 1 december.

Lees Meer

Fase 1B actief in Kempense ziekenhuizen

De ziekenhuizen uit het Ziekenhuisnetwerk Kempen schalen hun capaciteit voor coronapatiënten gradueel op naar fase 1B. Deze capaciteitsuitbreiding is nodig omdat het aantal opgenomen coronapatiënten in de Kempen het aantal beschikbare bedden dreigt te overstijgen. Daarbij vragen de Kempense ziekenhuizen ook om de richtlijnen voor kinderen te respecteren.

Lees Meer

Aangepaste richtlijnen kinderen

Vanaf maandag 22 november moeten kinderen vanaf 10 jaar een mondmasker dragen in het ziekenhuis. Ook zijn kinderen niet meer welkom als bezoeker. De overige richtlijnen voor bezoekers en begeleiders in het AZ Herentals blijven ongewijzigd.

Lees Meer

Care2Adapt van start

Het groeiende personeelstekort is een van de grootste uitdagingen waar de Vlaamse zorgsectoren voor staan. Het AZ Herentals is ervan overtuigd dat innovatie een sleutel tot de oplossing kan zijn. Daarom stapte het in het project Care2Adapt-opleidingsprogramma dat deze week van start gaat.

Lees Meer

Kempense ziekenhuizen zijn gradueel opgeschaald naar fase 1A+

De ziekenhuizen uit het Ziekenhuisnetwerk Kempen hebben gradueel hun capaciteit voor coronapatiënten opgeschaald naar fase 1A+. Dat wordt gevraagd door de federale overheid, maar is ook noodzakelijk om voldoende bedden ter beschikking te hebben voor de opname van coronapatiënten. Sinds begin deze week waren immers alle voorziene Covid intensieve bedden in de Kempen volzet. De opschaling heeft als gevolg dat er opnieuw bepaalde niet-dringende ingrepen uitgesteld kunnen worden.

Lees Meer

Afspraak? Geen begeleiders toegelaten

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Kom dan alleen! Ook op spoedgevallen is een begeleider niet toegelaten.

Standaard zijn er geen begeleiders toegelaten in ons ziekenhuis. Bij geplande afspraken zijn er uitzonderingen voorzien, die vindt u op deze pagina. Op spoedgevallen kunnen we enkel een begeleider toelaten wanneer dit medisch gezien noodzakelijk is.

Lees Meer

Aangepaste dienstregeling 1, 11 en 12 november

Het AZ Herentals hanteert een aangepaste dienstregeling op maandag 1, donderdag 11 en vrijdag 12 november.

Maandag 1 en donderdag 11 november zijn officiële feestdagen. Op vrijdag 12 november maakt het AZ Herentals 'de brug', waardoor ook dan de dienstregeling zoals tijdens het weekend geldt.

Concreet wil dit zeggen dat op deze drie dagen:

Lees Meer

AZ Herentals neemt deel aan de campagne ‘Elke stap zet je samen’.

AZ Herentals neemt deel aan de campagne ‘Elke stap zet je samen’ die vanaf 27 oktober op initiatief van de vzw Patient Empowerment loopt in de Vlaamse zorgsector. Zowel zorgorganisaties in de ziekenhuissector, de geestelijke gezondheidszorg als de eerste lijn nemen deel. AZ Herentals ondersteunt de verbindende boodschap van de campagne, want ook wij vinden dat we samen tot de beste zorg komen.

Lees Meer

9 oktober = dag van de palliatieve zorg

Praten over leven en dood? Doodgewoon! Mensen durven niet altijd te praten over het levenseinde. Bespreekbaarheid is nochtans de eerste stap richting de juiste zorg en ondersteuning. Daarom doen wij  op  #dagvandepalliatievezorg  op zaterdag 9 oktober mee  aan  de  campagne “Doodgewoon.  Praten  over  leven  en dood.”

Voor meer informatie over deze dag kunt u terecht op www.dagvandepalliatievezorg.be.

Lees Meer

Pagina's