+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Shuttledienst AZ Herentals - Netepark - uitgebreide uren

Tijdens de werken aan het parkeergebouw rijdt er een shuttlebusje rijden tussen het AZ Herentals en de parking van het Netepark. Van maandag tot vrijdag, van 7 uur en 20 uur, zal het busje mensen ophalen aan het Netepark, ze naar het ziekenhuis vervoeren en weer terugbrengen.

Lees Meer

Bezoekersparking afgesloten vanaf 28 oktober

Van maandag 28 oktober tot begin december 2019 is de bezoekersparking vooraan het ziekenhuis volledig afgesloten. Het AZ Herentals bouwt momenteel een parkeergebouw vooraan het ziekenhuis en het afsluiten van de parking is nodig om de bovenverdieping van het nieuwe parkeergebouw te bouwen.

Alternatieven voor patiënten en bezoekers:

Lees Meer

AZ Herentals tilt revalidatie naar een hoger niveau

Revalidatie onder begeleiding van een enthousiast en gespecialiseerd team van revalidatieartsen, kinesisten en ergotherapeuten in een moderne oefenzaal met hoogtechnologische toestellen. Dat is de sterkte van de vernieuwde ambulante revalidatie van AZ Herentals.
 ambulante revalidatie

Lees Meer

Extra parking voor patiënten en bezoekers

Tijdens de werken aan het parkeergebouw kunnen patiënten en bezoekers gebruik maken van de personeelsparking naast zaal Nieuwland. Deze parking is gratis en is de hele dag vrij toegankelijk.

De extra parking voor patiënten en bezoekers bevindt zich tussen het tankstation Total en zaal Nieuwland. Extra parking

Lees Meer

AZ Herentals bouwt parkeergebouw om parkeerdruk te verlichten

Begin augustus start het AZ Herentals met de bouw van een parkeergebouw. Bovenop de huidige bezoekersparking komt er één verdieping, goed voor 100 extra plaatsen. De vergunning hiervoor werd in juni door de provincie afgeleverd. Tijdens de vier maanden van de werken blijft de helft van de huidige plaatsen op de parking beschikbaar. ‘Door onze eigen medewerkers aan te moedigen om alternatieven te gebruiken, kunnen patiënten en bezoekers dicht bij het ziekenhuis blijven parkeren’, aldus algemeen directeur Rudy Van Ballaer.

Lees Meer

Informatie- en terugkomdag patiënten obesitaschirurgie

Op zaterdag 5 oktober organiseert de dienst Heelkunde van het AZ Herentals een informatie- en terugkomdag voor patiënten die obesitaschirurgie ondergingen en zij die hierin geïnteresseerd zijn. Tijdens het informatiemoment stelt het multidisciplinaire team van de obesitaskliniek zichzelf en de werking voor, waarna de aanwezigen nog vragen kunnen stellen. In het tweede luik kunnen deelnemers een praktische workshop naar keuze volgen.

Lees Meer

Jaarverslag 2018

2018 was opnieuw een jaar waarin er veel beweging was in het AZ Herentals. Het ziekenhuis bouwt niet alleen letterlijk, maar ook in figuurlijke zin aan een mooie en kwaliteitsvolle instelling. 'Wij staan borg voor kwaliteit en zorg' is niet voor niets de missie van ons ziekenhuis.

Lees Meer

Gratis reanimatiesessies tijdens Restart a Heart werelddag

Alle burgers van de wereld kunnen een leven redden. Dat is het uitgangspunt van de ‘Restart a Heart’ werelddag op woensdag 16 oktober. Om meer mensen te leren wat ze moeten doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt, organiseert het AZ Herentals die dag initiatiesessies reanimatie. Eerst krijgt men theorie over reanimatie en het gebruik van een AED-toestel, nadien kan men dit ook zelf oefenen.

Lees Meer

Dag tegen Kanker

Naar jaarlijkse gewoonte heeft het AZ Herentals vandaag deelgenomen aan Dag tegen Kanker. Tijdens deze dag roept Kom op tegen Kanker op om medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. In Herentals gingen zo’n 120 patiënten in op het aanbod van verwensessies, workshops, lezingen en een rondleiding in de ziekenhuisapotheek. Samen met hun partner waren ze ook de hele dag welkom in de koffiehoek waar ze lotgenoten konden ontmoeten bij een hapje en drankje. In de namiddag kwam actrice Ann Ceurvels langs om de aanwezigen persoonlijk een hart onder de riem te steken.

Lees Meer

Nieuwe vleugel volledig in gebruik

Blok K, de nieuwe vleugel van het AZ Herentals, is intussen volledig in gebruik genomen. Deze nieuwbouwvleugel was het sluitstuk van het masterplan infrastructuur dat sinds 2008 in uitvoering is.

De nieuwe vleugel (‘K-blok’) telt 7 niveaus van telkens 1000 m² en biedt ruimte aan een nieuw inwendig en oncologisch dagziekenhuis, een nieuwe verpleegafdeling, tal van administratieve diensten en vergaderzalen. Ook maakt deze vleugel het mogelijk om bestaande diensten uit te breiden, zoals het chirurgisch dagcentrum en het operatiekwartier.

Lees Meer

Pagina's