+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Kempense ziekenhuizen schakelen naar fase 2A

Het Ziekenhuisnetwerk Kempen schakelt vanaf dinsdag 6 april over naar fase 2A van het spreidingsplan van de federale overheid. Toch blijft alle dringende zorg gegarandeerd en blijven raadplegingen en behandelingen verlopen zoals gepland. Op het operatieschema zal er wel een impact zijn, maar de ziekenhuizen proberen die zoveel mogelijk te beperken. 

Lees Meer

Amper uitgestelde ingrepen

In het AZ Herentals worden momenteel amper ingrepen uitgesteld, hoewel 50% van de bedden op intensieve zorgen voorbehouden wordt voor patiënten met COVID-19. Patiënten van wie de ingreep toch verzet of uitgesteld zouden worden, worden door het ziekenhuis zelf op de hoogte gebracht van deze wijziging. Zolang u geen bericht krijgt van het ziekenhuis dat uw afspraak gewijzigd is, mag u ervan uit gaan dat deze doorgaat.

Lees Meer

COVID-19 testing

In het AZ Herentals worden patiënten op COVID-19 getest voordat ze een ingreep ondergaan. Voor andere testen, zoals wie een hoogrisicocontact heeft gehad of wie een attest van een negatieve coronatest nodig heeft, kunt u geen afspraak maken in het ziekenhuis. Hiervoor moet u contact opnemen met uw huisarts, waarna u een afspraak krijg in een lokaal triagecentrum.

Lees Meer

Stoffen mondmaskers niet langer toegelaten

Patiënten en bezoekers mogen niet langer het AZ Herentals binnengaan met een stoffen mondmasker. Aan de ingang zal iedereen die een stoffen masker draagt, gevraagd worden om dat af te zetten en een chirurgisch masker op te zetten. Wie dit niet heeft, zal er van het ziekenhuis een krijgen. Deze maatregel wordt ingevoerd om onze medewerkers maximaal te beschermen tegen het coronavirus.

Lees Meer

Richtlijnen voor buitenlandse patiënten

Om de verschillende varianten van het coronavirus in het ziekenhuis te voorkomen, zijn er aangepaste richtlijnen voor buitenlandse patiënten. Wie in het buitenland woont, mag niet langer op raadpleging komen en wordt momenteel niet ingepland voor een niet-dringende ingreep.

Wie in België woont en in het buitenland verbleven heeft, moet eerst 7 dagen in quarantaine gaan alvorens naar het ziekenhuis te komen voor een raadpleging of een geplande ingreep.

Lees Meer

Vaccinatie in Kempense ziekenhuizen start deze week

Vanaf deze week kunnen de Kempense ziekenhuizen hun vaccinatie met het Modernavaccin opstarten. De ziekenhuizen van Geel, Herentals, Mol en Turnhout ontvingen gisteren en vandaag een eerste levering van deze vaccins, zodat de medewerkers van de diensten spoedgevallen, intensieve zorgen en deels de covidafdelingen gevaccineerd kunnen worden.

Lees Meer

Animatievideo spoedgevallen

Patiënten vragen ons vaak waarom ze moeten wachten op onze spoedafdeling. Om hen een antwoord te geven, ontwikkelden we samen met 15 andere ziekenhuizen en het team van CAST animatievideo’s een korte animatievideo. Het resultaat is vanaf vandaag te zien!

De video kunt u hier bekijken.

Lees Meer

Actie Valentijnskaart

Ligt uw partner, vriend(in) of familielid in het ziekenhuis en mag u op 14 februari hem/haar niet bezoeken? Stuur uiterlijk op zaterdagmiddag 13 februari uw boodschap in en dan voorzien wij een mooie Valentijnskaart!

Een Valentijnskaart insturen kan via deze link. (Deze actie is afgesloten)

Uiteraard kunt u steeds ook een andere wenskaart insturen. Hiervoor geldt de normale regeling, waarbij de kaart op de eerstvolgende weekdag bezorgd wordt.

Lees Meer

Kerstcadeaus AZ Herentals ondersteunen lokale handelaars en goede doelen

850 medewerkers van AZ Herentals kregen de afgelopen dagen een kerstcadeau in de vorm van een maaltijdbox, een wijnpakket of een cadeaubon van de lokale handelaars. Met deze actie wil de directie de medewerkers bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar.

Lees Meer

Enkel essentieel bezoek in ZNK-ziekenhuizen toegelaten vanaf 4 november

Om het risico op de verspreiding van het coronavirus in de ziekenhuizen te beperken, is het noodzakelijk niet-essentiële bezoekers voorlopig niet langer toe te laten. Deze regeling gaat in vanaf woensdag 4 november. Op pediatrie blijven de ouders wel welkom, net als de partner op materniteit. Ook palliatieve patiënten mogen beperkt bezoek blijven ontvangen. Deze regeling geldt voor de vier Kempense ziekenhuizen.

Lees Meer

Pagina's