+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Covid-testing van reizigers in AZ Turnhout en AZ Herentals vanaf 10 juni

Gaat u op reis naar het buitenland en heeft u een Covid-19 PCR test met bijhorend attest nodig? Dan kan u, als patiënt in ons ziekenhuis, vanaf donderdag 10 juni  hiervoor in AZ Herentals en AZ Turnhout terecht. Mogelijks kan deze werking nog wijzigen afhankelijk van de beslissingen die de regering verder neemt in functie van reizen en PCR-testen voor u op reis gaat.

Goed om te weten: We geven voorrang aan de analyse van testen die belangrijk zijn voor de werking van het ziekenhuis (zoals de pre-operatieve screening) en van huisartsen.

Lees Meer

Weefselstalen van patiënten uit hele Kempen gecentraliseerd in AZ Turnhout

De labo’s voor pathologische anatomie van 4 Kempense ziekenhuizen fusioneren.

Lees Meer

31 mei Werelddag zonder tabak

Wist u dat, als u voor uw 30e levensjaar stopt met roken, uw lichaam zich volledig kan herstellen? Maar ook op latere leeftijd heeft het stoppen altijd een voordeel! Zo daalt bijvoorbeeld het risico op een hartaanval na 5 jaar met de helft en is het risico op longkanker na 10 jaar al gehalveerd!

Lees Meer

Aangepaste bezoekersregeling vanaf 1 juni

Vanaf dinsdag 1 juni wordt de bezoekersregeling in het AZ Herentals aangepast.

Patiënten kunnen dan vanaf de derde dag van opname (na twee overnachtingen) een bezoeker ontvangen. Tot nu toe was dat pas mogelijk vanaf de zesde opnamedag. Het bezoek blijft beperkt tot 1 persoon per dag, binnen de geldende bezoekuren. Om drukte op de gangen te vermijden, moet de bezoeker bij de patiënt op de kamer blijven.

Lees Meer

Verbouwing inkomhal

De onthaalbalie heeft een andere plaats gekregen. Voortaan vindt u onze onthaalmedewerkers aan de rechterzijde van de inkomhal.

De komende weken wordt de inkomhal van het ziekenhuis verbouwd. De toegangspoortjes die nu aan de buitenzijde van de draaideur staan, worden dan naar binnen verplaatst. Tegen eind juni is de vernieuwde inkomhal klaar.

Lees Meer

Kempense ziekenhuizen schakelen naar fase 2A

Het Ziekenhuisnetwerk Kempen schakelt vanaf dinsdag 6 april over naar fase 2A van het spreidingsplan van de federale overheid. Toch blijft alle dringende zorg gegarandeerd en blijven raadplegingen en behandelingen verlopen zoals gepland. Op het operatieschema zal er wel een impact zijn, maar de ziekenhuizen proberen die zoveel mogelijk te beperken. 

Lees Meer

Amper uitgestelde ingrepen

In het AZ Herentals worden momenteel amper ingrepen uitgesteld, hoewel 50% van de bedden op intensieve zorgen voorbehouden wordt voor patiënten met COVID-19. Patiënten van wie de ingreep toch verzet of uitgesteld zouden worden, worden door het ziekenhuis zelf op de hoogte gebracht van deze wijziging. Zolang u geen bericht krijgt van het ziekenhuis dat uw afspraak gewijzigd is, mag u ervan uit gaan dat deze doorgaat.

Lees Meer

Aangepaste dienstregeling tijdens Hemelvaartweekend

Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend werkt het AZ Herentals volgens de weekendregeling. Dat wil zeggen dat er geen raadplegingen of ingrepen gepland worden en dat voor de bezoekuren de weekenduren gelden.

Lees Meer

COVID-19 testing

In het AZ Herentals worden patiënten op COVID-19 getest voordat ze een ingreep ondergaan. Voor andere testen, zoals wie een hoogrisicocontact heeft gehad of wie een attest van een negatieve coronatest nodig heeft, kunt u geen afspraak maken in het ziekenhuis. Hiervoor moet u contact opnemen met uw huisarts, waarna u een afspraak krijg in een lokaal triagecentrum.

Lees Meer

Stoffen mondmaskers niet langer toegelaten

Patiënten en bezoekers mogen niet langer het AZ Herentals binnengaan met een stoffen mondmasker. Aan de ingang zal iedereen die een stoffen masker draagt, gevraagd worden om dat af te zetten en een chirurgisch masker op te zetten. Wie dit niet heeft, zal er van het ziekenhuis een krijgen. Deze maatregel wordt ingevoerd om onze medewerkers maximaal te beschermen tegen het coronavirus.

Lees Meer

Pagina's