+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Uniek systeem volgt patiënt door operatietraject

Het AZ Herentals start op 6 januari met een opvolgsysteem voor patiënten in een uitgebreid operatiekwartier en een vernieuwd chirurgisch dagcentrum. Dit opvolgsysteem werd eerder speciaal door en voor het AZ Herentals ontwikkeld voor raadplegingen en wordt nu ook geïntegreerd in het operatietraject van het dagcentrum. Dat maakt het mogelijk om op elk moment te weten waar een patiënt zich bevindt en begeleiders op de hoogte te houden.

Lees Meer

Bezoekersparking gedeeltelijk open

De bezoekersparking van AZ Herentals is opnieuw (gedeeltelijk) open. De gelijkvloerse en ondergrondse verdieping kan opnieuw gebruikt worden. De shuttledienst rijdt de laatste dag op vrijdag 20 december.

Lees Meer

AZ Herentals genomineerd voor Niaz Jaarprijs

Het AZ Herentals hecht veel belang aan thuismedicatie. Want de vraag 'Weet u wat u slikt?' lijkt eenvoudig, maar is dat niet.

Bij een opname in het ziekenhuis is er vaak geen volledig en up-to-date medicatieoverzicht beschikbaar. Veel mensen zijn zich nog steeds niet bewust van hun thuismedicatie en het belang van een medicatieschema. Dit brengt risico’s met zich mee zoals het ongewenst stopzetten van een bepaald geneesmiddel, een verkeerde dosering en risico op interacties.

Lees Meer

Delen van medische gegevens tussen ziekenhuizen

Nexuzhealth is een medisch samenwerkingsverband tussen een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Zorgverleners in nexuzhealth-ziekenhuizen delen het medisch dossier van patiënten elektronisch.

Dat zorgt voor een betere zorgcontinuïteit: patiënten hoeven niet telkens hun verhaal opnieuw te doen en het vermijdt dubbele onderzoeken of fouten die kunnen ontstaan door ontbrekende informatie. Ziekenhuizen zijn wettelijk verplicht om een zo volledig mogelijk dossier van hun patiënten bij te houden, in het belang van de patiënt.

Lees Meer

Kempens Hartcentrum viert zijn 5-jarig bestaan

Kempense patiënten die een - al dan niet dringende - hartcatheterisatie nodig hebben, moeten sinds 2014 niet langer uitwijken naar Leuven of Antwerpen.
Vijf jaar na de opstart van het Kempens Hartcentrum in AZ Turnhout, is dit cathlab een van de grotere van België met meer dan 3000 patiënten gemiddeld per jaar. In het Kempens Hartcentrum komen onder meer jaarlijks meer dan 150 patiënten uit de hele Kempen terecht met een acuut hartinfarct, waarbij de verstopte kransslagader onmiddellijk open wordt gemaakt door middel van ballondilatatie en stenting.

Lees Meer

Extra parking voor patiënten en bezoekers

Tijdens de werken aan het parkeergebouw kunnen patiënten en bezoekers gebruik maken van de personeelsparking naast zaal Nieuwland. Deze parking is gratis en is de hele dag vrij toegankelijk.

De extra parking voor patiënten en bezoekers bevindt zich tussen het tankstation Total en zaal Nieuwland. Extra parking

Lees Meer

Shuttledienst AZ Herentals - Netepark - t/m 20/12

Tijdens de werken aan het parkeergebouw rijdt er een shuttlebusje rijden tussen het AZ Herentals en de parking van het Netepark. Van maandag tot vrijdag, van 7 uur en 20 uur, zal het busje mensen ophalen aan het Netepark, ze naar het ziekenhuis vervoeren en weer terugbrengen. Deze shuttledienst blijft rijden tot en met vrijdag 20 december.

Lees Meer

AZ Herentals tilt revalidatie naar een hoger niveau

Revalidatie onder begeleiding van een enthousiast en gespecialiseerd team van revalidatieartsen, kinesisten en ergotherapeuten in een moderne oefenzaal met hoogtechnologische toestellen. Dat is de sterkte van de vernieuwde ambulante revalidatie van AZ Herentals.
 ambulante revalidatie

Lees Meer

AZ Herentals bouwt parkeergebouw om parkeerdruk te verlichten

Begin augustus start het AZ Herentals met de bouw van een parkeergebouw. Bovenop de huidige bezoekersparking komt er één verdieping, goed voor 100 extra plaatsen. De vergunning hiervoor werd in juni door de provincie afgeleverd. Tijdens de werken blijft de helft van de huidige plaatsen op de parking beschikbaar. ‘Door onze eigen medewerkers aan te moedigen om alternatieven te gebruiken, kunnen patiënten en bezoekers dicht bij het ziekenhuis blijven parkeren’, aldus algemeen directeur Rudy Van Ballaer.

Lees Meer

Jaarverslag 2018

2018 was opnieuw een jaar waarin er veel beweging was in het AZ Herentals. Het ziekenhuis bouwt niet alleen letterlijk, maar ook in figuurlijke zin aan een mooie en kwaliteitsvolle instelling. 'Wij staan borg voor kwaliteit en zorg' is niet voor niets de missie van ons ziekenhuis.

Lees Meer

Pagina's