+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Zondagsdienst op vrijdag 26 mei

Op vrijdag 26 mei werkt het AZ Herentals volgens zondagsdienst. Dat wil zeggen dat er dan geen raadplegingen en geplande operaties plaatsvinden en dat de administratieve en ondersteunende diensten, zoals de afsprakendienst, niet bemand zijn.

Deze regeling geldt uiteraard ook op de feestdag van donderdag 25 mei.

Lees Meer

Gynaecologe AZ Herentals vertelt haar verhaal als vrouw, moeder en arts

‘Eerlijk? Ik vind het ontstaan van nieuw leven, de groei van een vruchtje tot de geboorte van een kind nog altijd ongelooflijk fascinerend! Want er is toch niets mooiers op de hele wereld?’ Aan het woord is Mieke Geyskens, diensthoofd gynaecologie en verloskunde van het AZ Herentals, maar ook vrouw en moeder van 4. Haar levensverhaal in elk van deze rollen vertelt ze in het boek Nieuw leven, over verlangen, vervulling, verlies en goede zorg.

Lees Meer

Start2Stop helpt je stoppen met roken

Wist je dat je bloeddruk en de bloedsomloop in je handen en voeten 20 minuten na de laatste sigaret al weer verbeteren? En dat de zuurstofvoorziening in je bloed weer normaal wordt na 8 uur? Dat na 48 uur je reuk en smaak verbeteren en je na 72 uur vrijer kunt ademen en je minder snel buiten adem bent? Waarom zou je dan blijven roken? Zit jij in de situatie dat je wel wilt stoppen met roken, maar de goede manier nog niet gevonden hebt voor een langdurig resultaat? Dan is Start2Stop iets voor jou! Je stapt dan in een begeleidingstraject onder professionele begeleiding.

Lees Meer

Wereldkampioen Wout Van Aert legt eerste steen To Walk Again-Postrevalidatiecentrum

To Walk Again, de stichting van Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een beperking te verbeteren, bouwt een verdieping van het AZ Herentals om tot het eerste postrevalidatiecentrum in Vlaanderen. Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert en zijn partner Sarah De Bie, de kersverse peter en meter van To Walk Again, legden de symbolische eerste steen van het centrum dat in het najaar de deuren opent.

Lees Meer

AZ Herentals brengt herstel orthopedische patiënten in kaart

Een operatie mag medisch perfect verlopen, maar ervaart de patiënt het uiteindelijke resultaat ook zo? Dat is onder meer waar de orthopedische chirurgen van het AZ Herentals achter willen komen. ‘Via een digitaal platform willen we de ervaringen van onze patiënten na een ingreep nog beter in kaart brengen’, zegt dr. Steven Claes. ‘Als chirurg vinden we het namelijk belangrijk om het herstelproces na een operatie zo precies mogelijk te kunnen volgen.’

Lees Meer

Vier Kempense ziekenhuizen richten Ziekenhuisnetwerk Kempen vzw op

Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel, AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout ondertekenden op 22 december een overeenkomst tot samenwerking in het Ziekenhuisnetwerk Kempen. Deze structurele samenwerking komt patiënten uit de Kempense regio ten goede. De ziekenhuizen bundelen de krachten en stemmen de zorg op elkaar af, zodat de patiënt kan genieten van gespecialiseerde, kwalitatieve en betaalbare zorg dicht bij huis.

Lees Meer

Nieuwe vleugel als sluitstuk vernieuwing infrastructuur AZ Herentals

Begin 2019 neemt het AZ Herentals een nieuwe vleugel in gebruik. De bouwvergunning voor dit gedeelte nieuwbouw is daarvoor afgeleverd. Deze nieuwe vleugel is het sluitstuk voor het masterplan van het ziekenhuis dat in 2008 van start ging. Op 10 jaar tijd is de volledige infrastructuur vernieuwd en uitgebreid.

Lees Meer

AZ Herentals wordt prikveilig ziekenhuis

Vanaf oktober wordt het AZ Herentals een prikveilig ziekenhuis. Door ziekenhuisbreed over te schakelen naar veilige naalden en katheters wil het ziekenhuis het aantal prikongevallen herleiden naar 0. Een financiële inspanning van 20.000 euro op jaarbasis. “Maar tegenover een ernstig incident met een van onze medewerkers is dit bedrag meer dan verantwoord,” aldus Katrijn Bosschaerts van het AZ Herentals.

Lees Meer

Obesitasrevalidatie vanaf september

Vanaf september 2016 start het AZ Herentals met multidisciplinaire obesitasrevalidatie. Er zijn twee trajecten voorzien: één voor patiënten na een vermageringsoperatie en één voor patiënten die in een niet-chirurgisch traject wensen te stappen. Voor beide trajecten geldt dat het om groepsbegeleiding gaat waarbij een bewegingsprogramma gekoppeld wordt aan educatieve sessies bij diëtiste en psycholoog.

Lees Meer

Jaarverslag Kempens Hartcentrum

Het Kempens Hartcentrum, een samenwerkingsverband tussen het bestuur en de cardiologische disciplines van AZ Turnhout, AZ Herentals en H. Hartziekenhuis Mol, stelt met trots zijn jaarverslag aan u voor.

Lees Meer

Pagina's