+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Dr. Filiep Bataillie is zorgpersoonlijkheid van het jaar!

Gisteren won onze dr. Filiep Bataillie de award voor zorgpersoonlijkheid van het jaar. Dr. Filiep Bataillie zorgpersoonlijkheid

Lees Meer

Datalek in AZ Herentals

Het AZ Herentals heeft te maken gehad met een cyberincident, waarbij een onbekende entiteit er in geslaagd is om ongeautoriseerd toegang te krijgen tot een aantal interne documenten van het ziekenhuis. De werking van het ziekenhuis kwam hierdoor nooit in gevaar.

Lees Meer

Een ambitieuze visie voor de Kempense patiënt

Op vrijdag 1 april diende het ZNK – afkorting voor Ziekenhuisnetwerk Kempen - als eerste netwerk in Vlaanderen zijn regionaal zorgstrategisch plan (RZSP) in bij de Vlaamse overheid. Daarmee benadrukken de vier Kempense ziekenhuizen dat ze in nauwe samenwerking met alle gezondheidspartners uit de regio (huisartsen, thuisverpleging, woonzorgcentra,…) samen willen bouwen aan een nog betere zorg voor de Kempense patiënt. Nauwe samenwerking, kennisdeling en zelfs integratie.

Inspelen op de noden van patiënten

Lees Meer

Aangepaste richtlijnen COVID

Het AZ Herentals heeft beslist om een aantal coronamaatregelen te versoepelen vanaf maandag 14 maart.

Vanaf maandag 14 maart zijn er twee bezoekers per dag toegelaten. Ook mag een patiënt opnieuw een begeleider meebrengen. Het mondmasker blijft in het hele ziekenhuis verplicht vanaf 6 jaar.

Hieronder een overzicht van de aanpassingen:

Mondmaskers

Lees Meer

Nieuw seizoen Topdokters

Wilt u weten hoe een ascorrectie van de knie wordt geopereerd of hoe een sleutelbeenbreuk hersteld wordt? Kijk dan zeker naar de nieuwe reeks van ‘Topdokters’. Dr. Toon Claes en zijn twee zonen, prof. dr. Steven Claes en dr. Tom Claes, werden gevolgd in hun dagelijkse praktijk als orthopedisch chirurg in het AZ Herentals.

Topdokters met dr. Claes

Lees Meer

Kunstwerk Knuffelcontact simultaan op 8 locaties onthuld

Vandaag werd simultaan aan het AZ Herentals en in de 7 gemeenten van Neteland het kunstwerk Knuffelcontact onthuld. Het kunstwerk bestaat uit 8 identieke buisframesculpturen gemaakt door het kunstenaarsduo Diva Benini uit Herentals. Het is een permanente herdenking van de coronacrisis waar ons land al sinds maart 2020 in vertoeft.

Lees Meer

Gemeenten zetten hun inwoners 'op schema'

‘Heb jij een medicatieschema?’ Dat is de basisvraag die 7 Kempense gemeenten, hun huisartsen, apothekers, de eerstelijnszone en het AZ Herentals stellen in de nieuwe campagne ‘Gemeente op Schema’. Daarin willen ze het belang van een actueel medicatieschema aantonen en iedereen oproepen om bij de apotheker of huisarts te vragen naar zijn medicatie-overzicht.Gemeente op Schema

Lees Meer

Afspraak? Geen begeleiders toegelaten

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Kom dan alleen. Om drukte in de gangen en wachtzalen te vermijden, is een begeleider meebrengen niet toegelaten. Kinderen mogen enkel naar het ziekenhuis komen wanneer ze zelf de patiënt zijn.

Als u als patiënt naar het ziekenhuis komt, vragen we u onderstaande richtlijnen te respecteren:

Lees Meer

Mondmasker voor kinderen blijft

Vanaf 18 februari mag er opnieuw 1 kind op bezoek komen in het AZ Herentals. De mondmaskerplicht vanaf 6 jaar blijft voorlopig wel behouden in het ziekenhuis.

Lees Meer

Boek 'Adem' officieel voorgesteld

Dr. Filiep Bataillie maakte over de eerste golf van de coronapandemie de theatermonoloog ‘Adem’, waarin hij vertelde over deze periode als hoofdarts in het AZ Herentals en over zijn ervaringen als coronapatiënt. Nu is zijn verhaal ook verschenen als boek. Gouverneur Cathy Berx mocht deze week officieel het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Lees Meer

Pagina's