+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

70% van patiënten obesitasrevalidatie behoudt actievere en gezondere levensstijl

Sinds het najaar van 2016 biedt het AZ Herentals trajecten multidisciplinaire obesitasrevalidatie aan. Van de deelnemers uit de eerste groepen van het niet-chirurgisch traject behoudt ruim 70% een actievere en gezonde levensstijl, mét gewichtsverlies. In september 2018 start een nieuwe reeks sessies voor mensen die zwaarlijvig zijn en zonder operatie een gezondere levensstijl willen aanleren.

Lees Meer

AZ Herentals ziet in parkeergebouw op eigen terrein oplossing voor parkeerdruk

Het AZ Herentals heeft een stedenbouwkundige aanvraag ingediend voor een parkeergebouw op de huidige bezoekersparking van het ziekenhuis. ‘Omdat de overige opties voor bijkomende parkeergelegenheid geen oplossing bieden op korte en zelfs middellange termijn, hebben we beslist die te voorzien op ons eigen terrein’, aldus algemeen directeur Rudy Van Ballaer.

Lees Meer

Seniorvriendelijke verzorging in AZ Herentals

Met het project Senior Friendly Hospital biedt het AZ Herentals een seniorvriendelijke verzorging aan waarbij vrijwilligers inspelen op de noden van kwetsbare ouderen in het ziekenhuis. Ze zetten hen aan om beter te eten, vaker te bewegen of bieden hen afleiding. De ervaringen tijdens het pilootproject op orthopedie zijn zo goed dat het project uitgebreid wordt naar andere afdelingen, als er voldoende vrijwilligers gevonden worden.

Lees Meer

Kempens Hartcentrum draait op volle toeren

In hun ‘Terugblik 2016-2017’ stellen de cardiologen van het Kempens Hartcentrum met trots hun succesverhaal voor.

Lees Meer

AZ Herentals behaalt internationaal kwaliteitslabel

Het AZ Herentals heeft van de internationale auditorganisatie Niaz het label voor kwaliteitsvolle zorg behaald. Dit label garandeert dat het ziekenhuis in Herentals voldoet aan de normen voor patiëntveiligheid en kwaliteitsvolle zorg en dat patiënten in Herentals bijgevolg in goede handen zijn. Het behalen van dit label is een erkenning voor het prachtige werk dat alle medewerkers en artsen in Herentals dag in, dag uit leveren en motiveert de instelling om het pad van kwaliteitsverbetering verder te bewandelen.

Lees Meer

Weet u wat u slikt? Samen op één lijn

Het AZ Herentals vraagt, samen met de huisartsen en apothekers uit de Kempen, meer aandacht voor thuismedicatie met de oproep Weet u wat u slikt? Medicatie tegen de hoge bloeddruk, een slaappilletje, vitamines, soms iets tegen de hoofdpijn, een hoestsiroop, … We nemen veel producten in die onder de noemer ‘medicatie’ vallen, maar we zijn er ons niet voldoende bewust van.

Lees Meer

REVALution Center geopend in AZ Herentals

To Walk Again, de stichting van Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking te verbeteren, opent haar eerste REVAlution Center op de 6de verdieping van het Algemeen Ziekenhuis Herentals. ‘Klassieke revalidatie focust op het compenseren van verloren functionaliteiten. We zijn ervan overtuigd dat er met onze aanpak echt herstel mogelijk is’, zegt Kristel Gevaert, algemeen directeur van To Walk Again.

Lees Meer

Materniteit zoekt oude foto's

De dienst materniteit van AZ Herentals zoekt foto's vanaf de jaren 70 van de diensten materniteit, couveuse en het verloskwartier. Het liefst staan op de foto ook medewerkers van de dienst.

Wie over dergelijke foto's beschikt, kan deze tot eind februari bezorgen via mail aan de hoofdverpleegkundige Raf Wouters: raf.wouters@azherentals.be. U mag er, indien mogelijk, een datering bij zetten en de namen van de personen die op de foto staan.

Lees Meer

Jobdag AZ Herentals

Op zaterdag 10 maart organiseert het AZ Herentals een jobdag tussen 10 en 14 uur voor geïnteresseerde medewerkers.

Voor meer informatie over deze jobdag, klik hier.

De spot die loopt in de bioscopen van Geel en Turnhout om de jobdag aan te kondigen, vindt u hier.

Lees Meer

Toetsing kwaliteit AZ Herentals van 5 tot 8 december

De slogan ‘Wij staan borg voor kwaliteit en zorg’ dragen alle medewerkers en artsen in het AZ Herentals hoog in het vaandel. Om er zeker van te zijn dat we deze belofte ook echt waarmaken, laten we ons ziekenhuis van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 december 2017 toetsen door het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Zorg (NIAZ).

Lees Meer

Pagina's