+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

11 februari – Internationale epilepsiedag

Iemand die op de grond ligt te schokken. Dat is wat het grote publiek zich voor de geest haalt, wanneer men aan epilepsie denkt. Maar epilepsie is veel meer dan dat. Wil je zelf ervaren hoe epilepsie eruit ziet in de hersenen of een virtuele reis maken in het epileptisch brein? Kom dan op Internationale epilepsiedag op 11 februari naar het AZ Herentals.

Lees Meer

AZ Herentals steunt Lung Ta Nepal

Een project waaraan de eigen ziekenhuismedewerkers actief en ter plaatse hun steentje kunnen bijdragen, dat is wat de werkgroep ontwikkelingssamenwerking van het AZ Herentals zocht. En zo’n project vonden ze in Nepal. Om de leden van deze werkgroep, die intussen Lung Ta Nepal heet, een hart onder de riem te steken, schonk de directie van het AZ Herentals aan hen de oude MUG-wagen, ter waarde van 4000 euro.

Lees Meer

Kostenramingen online beschikbaar

Met een ziekenhuisopname gaan kosten gepaard. Uiteraard willen patiënten graag op voorhand een inschatting hebben van de kosten die ze mogen verwachten bij een ziekenhuisopname. Daarom zijn er nu voor de meest voorkomende ingrepen kostenramingen beschikbaar gesteld.

Lees Meer

Voor Maarten en Stefanie is oncologische zorg in de regio belangrijk

De vier ZNK-ziekenhuizen bundelen hun kennis in het Netwerk Oncologie Kempen, zodat de beste zorg op het gebied van oncologie, hematologie en radiotherapie voor iedere patiënt beschikbaar is in de Kempen.

Lees Meer

Toegang elektronisch patiëntendossier vanaf 1 augustus

Sinds 1 augustus 2018 hebben patiënten van het AZ Turnhout en het AZ Herentals toegang tot een deel van hun elektronisch patiëntendossier. Via het platform www.mynexuzhealth.be kan men gevalideerde verslagen van raadplegingen, onderzoeken en ziekenhuisopnames bekijken alsook gemaakte afspraken. 

Lees Meer

Zondagdienstregeling op 24 december

Op maandag 24 december geldt in het AZ Herentals de zondagsdienstregeling. Dit wil zeggen dat er dan geen raadplegingen, onderzoeken of geplande operaties plaatsvinden en dat de ondersteunende diensten (zoals administratie) niet bemand zijn. Uiteraard blijven de acute diensten, zoals spoedgevallen, wel steeds bereikbaar en worden dringende onderzoeken en operaties wel uitgevoerd.

Lees Meer

70% van patiënten obesitasrevalidatie behoudt actievere en gezondere levensstijl

Sinds het najaar van 2016 biedt het AZ Herentals trajecten multidisciplinaire obesitasrevalidatie aan. Van de deelnemers uit de eerste groepen van het niet-chirurgisch traject behoudt ruim 70% een actievere en gezonde levensstijl, mét gewichtsverlies. In september 2018 start een nieuwe reeks sessies voor mensen die zwaarlijvig zijn en zonder operatie een gezondere levensstijl willen aanleren.

Lees Meer

Telefonische bereikbaarheid AZ Herentals

Zaterdagochtend 19 januari is het AZ Herentals een tijd telefonisch niet bereikbaar geweest door een panne bij de telefoonprovider. In de loop van de namiddag werd het probleem verholpen.

Lees Meer

29 oktober = Wereld Beroertedag

Het AZ Herentals neemt op maandag 29 oktober deel aan de Wereld Beroertedag. Dan kan men gratis een film van het hart laten nemen en een bloeddrukmeting laten uitvoeren. Hartritmestoornissen en een te hoge bloeddruk zijn immers belangrijke risicofactoren voor een beroerte. Verder zal het ziekenhuis patiënten en bezoekers sensibiliseren om een beroerte snel te herkennen zodat getroffenen een grotere kans hebben een beroerte te overleven.  

Lees Meer

Pagina's