+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Bezoekersparking volledig open

De bezoekersparking van AZ Herentals is volledig open. Naast de gelijkvloerse en ondergrondse verdieping kan nu ook het nieuwe bovengrondse niveau gebruikt worden.

Met het openstellen van de uitgebreide parking (de bovengrondse verdieping is er extra bijgekomen) komt er een einde aan de werken aan het parkeergebouw. De extra parking achter het tankstation van Total (naast zaal Nieuwland) is opnieuw voorbehouden voor medewerkers van het ziekenhuis. Na 20 uur en tijdens het weekend kan er wel vrij en gratis geparkeerd worden.

Lees Meer

Huisartsen en ziekenhuis Herentals steunen invoering 1733

De overheid wil het snelkiesnummer 1733 over het hele land uitrollen, waarbij bellers met medische klachten doorverwezen worden naar hun eigen huisarts, de huisarts van wacht of de spoeddienst. De huisartsenwachtpost en het ziekenhuis van Herentals zijn alvast vragende partij om dit systeem in te voeren in Herentals en omgeving, ondanks kritiek van de Belgische beroepsvereniging van spoedartsen. ‘Hoe sneller 1733 in Herentals ingevoerd wordt, hoe liever’, aldus dr. Filiep Bataillie, hoofdarts in het AZ Herentals.

Lees Meer

Epilepsiedag 7 februari

Iemand die op de grond ligt te schokken. Dat is wat het grote publiek zich voor de geest haalt, wanneer men aan epilepsie denkt. Maar epilepsie is veel meer dan dat.

Wilt u zelf ervaren hoe epilepsie eruit ziet in de hersenen of een virtuele reis maken in het epileptisch brein? Kom dan op 7 februari naar het AZ Herentals voor de aftrap van de internationale epilepsiedag op 10 februari.

Lees Meer

Uniek systeem volgt patiënt door operatietraject

Het AZ Herentals start op 6 januari met een opvolgsysteem voor patiënten in een uitgebreid operatiekwartier en een vernieuwd chirurgisch dagcentrum. Dit opvolgsysteem werd eerder speciaal door en voor het AZ Herentals ontwikkeld voor raadplegingen en wordt nu ook geïntegreerd in het operatietraject van het dagcentrum. Dat maakt het mogelijk om op elk moment te weten waar een patiënt zich bevindt en begeleiders op de hoogte te houden.

Lees Meer

AZ Herentals genomineerd voor Niaz Jaarprijs

Het AZ Herentals hecht veel belang aan thuismedicatie. Want de vraag 'Weet u wat u slikt?' lijkt eenvoudig, maar is dat niet.

Bij een opname in het ziekenhuis is er vaak geen volledig en up-to-date medicatieoverzicht beschikbaar. Veel mensen zijn zich nog steeds niet bewust van hun thuismedicatie en het belang van een medicatieschema. Dit brengt risico’s met zich mee zoals het ongewenst stopzetten van een bepaald geneesmiddel, een verkeerde dosering en risico op interacties.

Lees Meer

Delen van medische gegevens tussen ziekenhuizen

Nexuzhealth is een medisch samenwerkingsverband tussen een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Zorgverleners in nexuzhealth-ziekenhuizen delen het medisch dossier van patiënten elektronisch.

Dat zorgt voor een betere zorgcontinuïteit: patiënten hoeven niet telkens hun verhaal opnieuw te doen en het vermijdt dubbele onderzoeken of fouten die kunnen ontstaan door ontbrekende informatie. Ziekenhuizen zijn wettelijk verplicht om een zo volledig mogelijk dossier van hun patiënten bij te houden, in het belang van de patiënt.

Lees Meer

Kempens Hartcentrum viert zijn 5-jarig bestaan

Kempense patiënten die een - al dan niet dringende - hartcatheterisatie nodig hebben, moeten sinds 2014 niet langer uitwijken naar Leuven of Antwerpen.
Vijf jaar na de opstart van het Kempens Hartcentrum in AZ Turnhout, is dit cathlab een van de grotere van België met meer dan 3000 patiënten gemiddeld per jaar. In het Kempens Hartcentrum komen onder meer jaarlijks meer dan 150 patiënten uit de hele Kempen terecht met een acuut hartinfarct, waarbij de verstopte kransslagader onmiddellijk open wordt gemaakt door middel van ballondilatatie en stenting.

Lees Meer

Extra parking voor patiënten en bezoekers

Tijdens de werken aan het parkeergebouw kunnen patiënten en bezoekers gebruik maken van de personeelsparking naast zaal Nieuwland. Deze parking is gratis en is de hele dag vrij toegankelijk.

De extra parking voor patiënten en bezoekers bevindt zich tussen het tankstation Total en zaal Nieuwland. Extra parking

Lees Meer

Shuttledienst AZ Herentals - Netepark - t/m 20/12

Tijdens de werken aan het parkeergebouw rijdt er een shuttlebusje rijden tussen het AZ Herentals en de parking van het Netepark. Van maandag tot vrijdag, van 7 uur en 20 uur, zal het busje mensen ophalen aan het Netepark, ze naar het ziekenhuis vervoeren en weer terugbrengen. Deze shuttledienst blijft rijden tot en met vrijdag 20 december.

Lees Meer

AZ Herentals tilt revalidatie naar een hoger niveau

Revalidatie onder begeleiding van een enthousiast en gespecialiseerd team van revalidatieartsen, kinesisten en ergotherapeuten in een moderne oefenzaal met hoogtechnologische toestellen. Dat is de sterkte van de vernieuwde ambulante revalidatie van AZ Herentals.
 ambulante revalidatie

Lees Meer

Pagina's