+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Beperkt bezoek toegelaten vanaf 8 juni

In het AZ Herentals zal elke patiënt 1 bezoeker mogen ontvangen vanaf maandag 8 juni en dus nog niet vanaf dinsdag 2 juni. Voor de veiligheid van medewerkers, patiënten én bezoekers wil het ziekenhuis een geautomatiseerde toegangscontrole voorzien. Dit nieuwe systeem is beschikbaar vanaf 8 juni. Tot en met zondag 7 juni blijft het huidige bezoekverbod van kracht. Enkel patiënten die 15 dagen of langer opgenomen zijn, zullen wel al een bezoeker mogen ontvangen.

Lees Meer

Heropstart ziekenhuisactiviteiten - praktisch

Sinds maandag 4 mei zijn de gewone afspraken voor raadplegingen, onderzoeken en ingrepen in het AZ Herentals hervat, waarbij de huidige richtlijnen rond bescherming en afstand in acht genomen worden. Had u al een afspraak of wilt u een nieuwe afspraak? Hier vindt u de praktische informatie.

Heeft u een afspraak voor de komende dagen of weken?

Lees Meer

Afspraken bezoek en brengen/ophalen bagage

Er is geen bezoek toegelaten in het AZ Herentals (behalve voor uitzonderingen). U kunt wel bagage voor patiënten afgeven of ophalen via de Drop & Go of ziekenhuismedicatie ophalen. Is er een naaste opgenomen? Dan vindt u op deze pagina meer informatie.


Bezoek

Er is geen bezoek toegelaten in het AZ Herentals

Volgende uitzonderingen werden opgenomen:

Lees Meer

Kempense ziekenhuizen starten op 4 mei geleidelijk aan gewone activiteit weer op

AZ Herentals, Ziekenhuis Geel, Heilig Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout bereiden zich deze week volop voor om deze gedeeltelijke heropstart vanaf maandag 4 mei op een veilige manier mogelijk te maken. We willen wel benadrukken dat het voorlopig slechts gaat over ongeveer 30% van de consultaties, ingrepen en onderzoeken, waarbij voorrang wordt gegeven aan de meest dringende afspraken.

Lees Meer

Hemelvaartweekend

Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei werkt het AZ Herentals volgens de zondagsdienstregeling. Dat wil zeggen dat er geen geplande raadplegingen, onderzoeken of ingrepen plaatsvinden. Uiteraard blijft de dienst spoedgevallen wel beschikbaar voor dringende hulpverlening.

Tijdens het Hemelvaartweekend werkt het AZ Herentals op donderdag 21 en vrijdag 22 mei volgens de zondagsdienstregeling:

Lees Meer

AZ Herentals deelt unieke recyclageprocedure schorten met sector

Om het dreigende tekort aan schorten in het ziekenhuis op te vangen, bedacht het AZ Herentals een werkwijze om wegwerpschorten te kunnen hergebruiken. ‘Schorten 72 uur lang in een lage luchtvochtigheid en aan een hoge temperatuur bewaren, dat bleek de sleutel tot succes’, aldus Liesbeth Plingers, facilitair directeur van AZ Herentals.

Lees Meer

Corona - Heeft u een afspraak?

Heeft u een afspraak voor een raadpleging, onderzoek of ingreep in het AZ Herentals? Komt u medicatie ophalen?


Geplande raadplegingen, onderzoeken en ingrepen

Alle geplande raadplegingen, onderzoeken en ingrepen in het AZ Herentals worden met ingang van zaterdag 14 maart geannuleerd en dat tot minstens 1 mei. Enkel de noodzakelijke afspraken zullen nog mogen plaatsvinden. Uiteraard mogen alle levensnoodzakelijke therapieën (zoals kankerbehandeling of nierdialyse) wel worden voortgezet. 

Lees Meer

Open brief aan alle Kempenaren

Beste Kempenaar, namens alle zorgverleners willen wij u uitdrukkelijk bedanken voor de vele steunbetuigingen, het aanbod van vrijwilligers alsook de vele giften van de afgelopen week. In deze uitzonderlijke tijden blijkt over welke uitzonderlijke mensen de Kempense regio beschikt. Dit doet ons echt deugd! Via deze open brief willen wij alle Kempenaren informeren over de genomen acties door onze organisaties.

Lees Meer

Update 14/03 - Geen afspraken of bezoek meer

Vanaf zaterdag 14 maart worden alle geplande raadplegingen, onderzoeken en ingrepen in het AZ Herentals geannuleerd. Enkel de meest noodzakelijke zullen nog plaatsvinden. Ook zal er geen bezoek meer toegelaten worden. Deze maatregelen volgen op de activering van de federale fase van de noodplanning.

Afspraken, onderzoeken en ingrepen

Lees Meer

Het ziekenhuis helpen?

Veel mensen willen hun steentje bijdragen aan de crisis en bieden hun hulp aan. Bedankt aan iedereen die ons contacteert, alle oproepen zijn hartverwarmend! We verduidelijken graag wat er mogelijk is.

Helpende handen

Lees Meer

Pagina's