+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Dag tegen Kanker: terugblik

Op donderdag 19 oktober was het Dag tegen Kanker. Overdag konden kankerpatiënten langskomen voor een hapje, drankje, een goed gesprek en informatie.
Voor de eerste maal heeft het organiserend team ook een avondactiviteit georganiseerd: een panelgesprek over kanker in de Lakenhal van Herentals. Frank Deboosere, peter van Kom op tegen Kanker, vertoefde de hele dag in de Kempen en was ’s avonds van de partij in de Lakenhal.

Dankuwel vrijwilligers, medewerkers, sponsors, sprekers en stad Herentals voor alle hulp en ondersteuning!

Lees Meer

REVALution Center geopend in AZ Herentals

To Walk Again, de stichting van Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking te verbeteren, opent haar eerste REVAlution Center op de 6de verdieping van het Algemeen Ziekenhuis Herentals. ‘Klassieke revalidatie focust op het compenseren van verloren functionaliteiten. We zijn ervan overtuigd dat er met onze aanpak echt herstel mogelijk is’, zegt Kristel Gevaert, algemeen directeur van To Walk Again.

Lees Meer

Jaarverslag online

Het jaarverslag van 2016 van AZ Herentals is beschikbaar. Dit document bundelt de verwezenlijkingen van vorig jaar en de belangrijkste doelstelling van dit jaar.

U kunt het jaarverslag hier lezen.

Lees Meer

Nieuwe vleugel als sluitstuk vernieuwing infrastructuur AZ Herentals

Begin 2019 neemt het AZ Herentals een nieuwe vleugel in gebruik. De bouwvergunning voor dit gedeelte nieuwbouw is daarvoor afgeleverd. Deze nieuwe vleugel is het sluitstuk voor het masterplan van het ziekenhuis dat in 2008 van start ging. Op 10 jaar tijd is de volledige infrastructuur vernieuwd en uitgebreid.

Lees Meer

Gynaecologe AZ Herentals vertelt haar verhaal als vrouw, moeder en arts

‘Eerlijk? Ik vind het ontstaan van nieuw leven, de groei van een vruchtje tot de geboorte van een kind nog altijd ongelooflijk fascinerend! Want er is toch niets mooiers op de hele wereld?’ Aan het woord is Mieke Geyskens, diensthoofd gynaecologie en verloskunde van het AZ Herentals, maar ook vrouw en moeder van 4. Haar levensverhaal in elk van deze rollen vertelt ze in het boek Nieuw leven, over verlangen, vervulling, verlies en goede zorg.

Lees Meer

To Walk Again Postrevalidatiecentrum heet REVAlution

Het Postrevalidatiecentrum van To Walk Again dat in september op de zesde verdieping van het AZ Herentals de deuren opent, krijgt als naam REVAlution. Dat maakten de verschillende partners op 10 juli in aanwezigheid van peter en meter Wout van Aert en Sarah De Bie bekend. Alek Fiszer uit Sint-Katelijne-Waver bedacht de naam en mag zich verheugen op een dagje cross als eregast van wereldkampioen van Aert.

Lees Meer

Start2Stop helpt je stoppen met roken

Wist je dat je bloeddruk en de bloedsomloop in je handen en voeten 20 minuten na de laatste sigaret al weer verbeteren? En dat de zuurstofvoorziening in je bloed weer normaal wordt na 8 uur? Dat na 48 uur je reuk en smaak verbeteren en je na 72 uur vrijer kunt ademen en je minder snel buiten adem bent? Waarom zou je dan blijven roken? Zit jij in de situatie dat je wel wilt stoppen met roken, maar de goede manier nog niet gevonden hebt voor een langdurig resultaat? Dan is Start2Stop iets voor jou! Je stapt dan in een begeleidingstraject onder professionele begeleiding.

Lees Meer

Wereldkampioen Wout Van Aert legt eerste steen To Walk Again-Postrevalidatiecentrum

To Walk Again, de stichting van Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een beperking te verbeteren, bouwt een verdieping van het AZ Herentals om tot het eerste postrevalidatiecentrum in Vlaanderen. Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert en zijn partner Sarah De Bie, de kersverse peter en meter van To Walk Again, legden de symbolische eerste steen van het centrum dat in het najaar van 2017 de deuren opent.

Lees Meer

AZ Herentals brengt herstel orthopedische patiënten in kaart

Een operatie mag medisch perfect verlopen, maar ervaart de patiënt het uiteindelijke resultaat ook zo? Dat is onder meer waar de orthopedische chirurgen van het AZ Herentals achter willen komen. ‘Via een digitaal platform willen we de ervaringen van onze patiënten na een ingreep nog beter in kaart brengen’, zegt dr. Steven Claes. ‘Als chirurg vinden we het namelijk belangrijk om het herstelproces na een operatie zo precies mogelijk te kunnen volgen.’

Lees Meer

Vier Kempense ziekenhuizen richten Ziekenhuisnetwerk Kempen vzw op

Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel, AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout ondertekenden op 22 december 2016 een overeenkomst tot samenwerking in het Ziekenhuisnetwerk Kempen. Deze structurele samenwerking komt patiënten uit de Kempense regio ten goede. De ziekenhuizen bundelen de krachten en stemmen de zorg op elkaar af, zodat de patiënt kan genieten van gespecialiseerde, kwalitatieve en betaalbare zorg dicht bij huis.

Lees Meer

Pagina's