+

U bent hier

more

COVID-19

Op bezoek in het ziekenhuis

Er is bezoek toegelaten tussen 17 en 20 uur op weekdagen en in het weekend tussen 14 en 17 uur. Wel zijn er een aantal richtlijnen waar bezoekers zich aan moeten houden.

  • Per patiënt wordt er dagelijks één (liefst steeds dezelfde) bezoeker toegelaten. Bij coronapatiënten is bezoek niet toegestaan.
  • Elke bezoeker moet zijn handen ontsmetten. Hij/zij draagt tijdens het ganse bezoek een mondmasker.
  • Bezoekers worden gevraagd overal de sociale afstand te bewaren, ook op de patiëntenkamer. Patiënt en bezoeker blijven op de kamer, zodat drukte op de gang vermeden wordt.
  • Ook raden we het gebruik van de trap aan, om wachtrijen aan de lift te vermijden. In de bezoekersliften zijn maximaal 6 personen toegelaten.
  • Bezoekers die koorts, hoest of een loopneus hebben, komen beter niet naar het ziekenhuis, maar blijven thuis.

Aangepaste richtlijnen

  • Kinderafdeling: er is een aparte regeling uitgewerkt zodat beide ouders aanwezig kunnen zijn.
  • Materniteit: er is een aparte regeling uitgewerkt voor de partner waardoor hij/zij niet als bezoeker wordt beschouwd.
  • Er is geen bezoek toegelaten bij patiënten in quarantaine (zoals coronapatiënten). Tijdens de bezoekuren kan er voor deze patiënten wel bagage afgegeven worden. Wie iets wil afgeven, meldt zich aan bij de kiosk (links van de toegangspoortjes).

Belangrijk! Bent u met vakantie geweest in een regio of land dat de code rood of oranje gekregen heeft, dan gelden de richtlijnen die de overheid oplegt. Wordt u geacht in quarantaine/thuisisolatie te blijven, dan vragen we u met aandrang om niet naar het ziekenhuis te komen, niet als patiënt, maar ook niet als bezoeker of begeleider. Voor de overheidsrichtlijnen rond het verblijf in het buitenland, verwijzen we u graag door naar de website van de FOD Buitenlandse zaken.

Met de opheffing van de verstrengde maatregelen van de provincie Antwerpen is het dragen van een mondmasker, weliswaar buitenshuis, niet meer noodzakelijk. Wanneer u naar het ziekenhuis komt, geldt er dan ook geen mondmaskerplicht op het terrein rondom het ziekenhuis, bijv. op de parking. We raden ten strengste aan om op drukke plaatsen (bijv. zone toegangscontrole) het mondmasker wél te dragen. We benadrukken dat het dragen van een mondmasker in het ziekenhuisgebouw verplicht blijft.

 

Toegang met eID of QR

Toegang tot het ziekenhuis voor bezoeker

Wie het ziekenhuis wil betreden, moet een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen. Bezoekers hebben een QR-code nodig om een toegangspoortje te kunnen openen.

Elke patiënt (die voor minstens één nacht wordt opgenomen) krijgt een unieke QR-code voor zijn bezoeker. Deze code blijft bruikbaar tijdens de hele periode dat een patiënt in het ziekenhuis verblijft. Na ontslag wordt de code automatisch gedeactiveerd.

De patiënt ontvangt de code bij de opname en bezorgt die aan zijn gekozen bezoeker. De bezoeker scant de QR-code aan het toegangspoortje. De code wordt één keer per dag toegelaten en enkel tijdens de bezoekuren. Komt er een foutmelding op het scherm, dan kan de bezoeker zich tot de kiosk (links van de toegangscontrole) wenden.

Alle details over de toegang tot het ziekenhuis vindt u hier.