+

U bent hier

more

COVID-19

Op bezoek in het ziekenhuis

Momenteel zijn alle niet-essentiële bezoekers niet toegelaten in het ziekenhuis tijdens de eerste 5 dagen van een ziekenhuisopname. Pas wanneer een patiënt langer dan 5 dagen opgenomen is, mag hij/zij 1 bezoeker per dag ontvangen.

Vanaf dinsdag 1 juni is er bezoek mogelijk vanaf de derde opnamedag (na 2 overnachtingen).

Er zijn uitzonderingen voorzien voor:

 • Kinderen (< 18 jaar): door ouders of de wettelijke voogd*
 • Op materniteit: door de partner van de moeder*; vanaf dinsdag 1 juni is er tijdens de geldende bezoekuren 1 kind toegelaten.
 • Bij palliatieve patiënten: volgens de gemaakte afspraken*; vanaf dinsdag 1 juni zijn er steeds 2 bezoekers toegelaten.
 • Bij patiënten waarvan de behandelende arts - en steeds samen met de hoofdarts - beslist dat een bezoek onontbeerlijk is voor het welzijn van de patiënt.

* Omdat deze bezoekers vaak de hele nacht blijven, wordt er bij het eerste bezoek een sneltest afgenomen (vanaf maandag 11 januari).

Bagage voor patiënten kan afgegeven worden aan de kiosk, dagelijks tussen 14 en 18 uur. Meer informatie over de regeling rond bagage vindt u hier.

Via deze pagina kunt u ook een wenskaart aan een patiënt bezorgen. Inzendingen voor 9 uur worden nog dezelfde werkdag behandeld. Inzendingen in het weekend worden de eerstvolgende werkdag verwerkt.

 

Er is bezoek toegelaten tussen 17 en 20 uur op weekdagen en in het weekend en op feestdagen tussen 14 en 17 uur. Wel zijn er een aantal richtlijnen waar bezoekers zich aan moeten houden.

 • Per patiënt wordt er dagelijks één (liefst steeds dezelfde) bezoeker toegelaten. Bij coronapatiënten is bezoek niet toegestaan.
 • Elke bezoeker moet zijn handen ontsmetten. Hij/zij draagt tijdens het ganse bezoek een mondmasker. Een stoffen mondmasker is niet langer toegelaten. Wie dit nodig heeft, krijgt een chirurgisch masker aan de toegangscontrole of het onthaal.
 • Bezoekers worden gevraagd overal de sociale afstand te bewaren, ook op de patiëntenkamer. Patiënt en bezoeker blijven op de kamer, zodat drukte op de gang vermeden wordt.
 • Ook raden we het gebruik van de trap aan, om wachtrijen aan de lift te vermijden. In de bezoekersliften zijn maximaal 6 personen toegelaten.
 • Bezoekers die symptomen vertonen (koorts, hoest, loopneus), ziek zijn, (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus of in quarantaine moeten blijven, zijn niet welkom in het ziekenhuis!

Aangepaste richtlijnen

 • Kinderafdeling: er is een aparte regeling uitgewerkt zodat beide ouders aanwezig kunnen zijn.
 • Materniteit: er is een aparte regeling uitgewerkt voor de partner waardoor hij/zij niet als bezoeker wordt beschouwd.
 • Er is geen bezoek toegelaten bij patiënten in quarantaine (zoals coronapatiënten), uitgezonderd bij palliatieve patiënten. Tijdens de bezoekuren kan er voor deze patiënten wel bagage afgegeven worden. Wie iets wil afgeven, meldt zich aan bij de kiosk (links van de toegangspoortjes).

Het dragen van een mondmasker in het ziekenhuisgebouw is verplicht. We raden ook ten zeerste aan om aan de ingang van het ziekenhuis uw mondmasker al op te zetten.

 

Toegang met eID of QR

Toegang tot het ziekenhuis voor bezoeker

Wie het ziekenhuis wil betreden, moet een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen. Bezoekers hebben een QR-code nodig om een toegangspoortje te kunnen openen.

Elke patiënt (die voor minstens één nacht wordt opgenomen) krijgt een unieke QR-code voor zijn bezoeker. Deze code blijft bruikbaar tijdens de hele periode dat een patiënt in het ziekenhuis verblijft. Na ontslag wordt de code automatisch gedeactiveerd.

De patiënt ontvangt de code bij de opname en bezorgt die aan zijn gekozen bezoeker. De bezoeker scant de QR-code aan het toegangspoortje. De code wordt één keer per dag toegelaten en enkel tijdens de bezoekuren. Komt er een foutmelding op het scherm, dan kan de bezoeker zich tot de kiosk (links van de toegangscontrole) wenden.

Alle details over de toegang tot het ziekenhuis vindt u hier.