+

U bent hier

more

Voor patiënten

Overige kosten

Er zijn nog een aantal kleinere rubrieken die voor kosten kunnen zorgen:

  • Andere leveringen: Dit zijn leveringen van bloed, bloedplasma, bloedderivaten, moedermelk, gipsbanden en ander gipsmateriaal. Er kan een deel ten laste zijn van het ziekenfonds en een deel van de patiënt.
  • Ziekenvervoer: Als u tijdens uw verblijf voor bijkomende onderzoeken of behandelingen naar een ander ziekenhuis moet (zonder overnachting), dan wordt het vervoer geregeld en betaald door het ziekenhuis. Als u vanuit ons ziekenhuis wordt overgebracht naar een ander ziekenhuis en daar opgenomen wordt voor één of meerdere dagen, dan zijn de kosten voor uw rekening. Hiervoor ontvangt u een factuur van de vervoersmaatschappij.
  • Diverse kosten: Deze kosten worden gedetailleerd vermeld op de factuur. Het zijn kosten waar geen tussenkomst van het ziekenfonds en meestal ook niet van de hospitalisatieverzekering is voorzien, zoals telefoonkosten of rooming-in. Een lijst van deze kosten vindt u hier.
  • Btw op esthetische ingrepen: Door een gewijzigde wetgeving betaalt een patiënt die een esthetische ingreep zonder enig therapeutisch doel ondergaat voortaan 21% op zijn ziekenhuisfactuur.