+

U bent hier

more

Voor bezoekers

Parkeermogelijkheden

Er is een fietsenstalling voorzien links voor het ziekenhuis.

Voor automobilisten zijn er verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van het ziekenhuis.

Momenteel bouwt het AZ Herentals een parkeergebouw op de bezoekersparking. Tijdens deze periode geldt er een gewijzigde parkeersituatie. Die staat in het rood aangeduid.

Bezoekersparking - betalend
Het ziekenhuis beschikt vooraan het gebouw over een onder- en bovengrondse betaalparking. Bij het binnenrijden neemt u een parkeerticket. Voordat u wegrijdt, moet u uw ticket valideren aan de betaalautomaat in de inkomhal. De bovengrondse verdieping van het parkeergebouw gaat half februari 2020 open.

Tarieven:

  • Eerste kwartier - gratis
  • 15 tot 30 minuten - 0,60 euro
  • 30 tot 60 minuten - 1,20 euro
  • 1 tot 2 uur - 2,00 euro
  • 2 tot 3 uur - 2,40 euro
  • 3 tot 4 uur - 3,60 euro
  • Dagtarief - 5,00 euro

Bezoekers die voor een langere periode en op regelmatige tijdstippen in het ziekenhuis moeten zijn, kunnen een parkeerabonnement aanschaffen. De prijs hiervan bedraagt 20,00 euro voor 7 dagen, ook als u de parking nu en dan verlaat. Meer informatie hierover kunt u vragen aan het onthaal.

Voor personen met een handicap is er parkeerruimte voorzien voor de ingang van het ziekenhuis en aan het oude gasthuis. Indien de parkeerplaatsen voor personen met een handicap volzet zijn, kunt u een gratis ticket krijgen aan het onthaal.

Ook patiënten van het oncologische daghospitaal kunnen een gratis ticket aanvragen.

Personeelsparking – gratis
Tussen het Total-tankstation en de OLV-kerk/zaal Nieuwland (in de Nederrij, vlakbij de rotonde) bevindt zich de personeelsparking van het ziekenhuis. Tijdens weekdagen is de parking tot 20 uur voorbehouden voor het ziekenhuispersoneel. Na 20 uur en tijdens weekenddagen is deze parking voor iedereen toegankelijk. Deze parking is gratis.

Nederrij – gratis (met parkeerkaart)

Parallelstraten naast Ring – gratis