+

U bent hier

more

Onze diensten

Pediatrie

De dienstGang pediatrie
Ligging: 2de verdieping
Contact: t 014 24 62 20
De afdelingsverantwoordelijken:

 
Korte omschrijving
Op de kinderafdeling verblijven alle kinderen tot en met de leeftijd van 14 jaar die in het ziekenhuis worden opgenomen. Per uitzondering, als de afdeling volzet is, worden er kinderen op andere afdelingen gehospitaliseerd. Op de kinderafdeling streeft men naar een kwaliteitsvolle en een aangepaste kindvriendelijke zorgverlening. De ouders worden maximaal bij de verzorging van hun kind betrokken en op correcte wijze geïnformeerd.
De meest voorkomende pathologieën zijn:Tweepersoonskamer pediatrie

  • aandoeningen van de luchtwegen
  • maag – darmaandoeningen
  • voedingsproblemen
  • appendicitis
  • breuken
  • dagopnames zoals plaatsen sheparts, wegnemen van amandelen en poliepen,…

Op de afdeling gelden aangepaste bezoekuren. U moet zich aanmelden aan de deur voordat u de afdeling kunt betreden.

De afdeling telt 6 eenpersoonskamers (kamers voor kind + ouder), alsook 3 tweepersoonskamers en 2 eenpersoonskamers. Verder is er een zaal voor daghospitalisatie. In de kamers waar kinderen zonder begeleiding verblijven is er camerabewaking.

Meerpersoonskamer pediatrie

Speelruimte pediatrie

 

 

 

 

Meer informatie over de afdeling pediatrie vindt u in deze informatiebrochure voor ouders.

 

Protocol kindvriendelijk ziekenhuis

In het AZ Herentals streven wij naar een kindvriendelijke zorg en opvang van zowel ambulante als opgenomen kinderen. Het recht op de best mogelijke zorg is een fundamenteel recht voor alle kinderen. Wij hebben ons gebaseerd op het Charter van het gehospitaliseerde kind van de European Association for Children in Hospital. Het Charter bestaat uit 10 artikels. In dit protocol wordt er per artikel weergegeven hoe wij dit in ons ziekenhuis toepassen. Het protocol kunt u in dit document nalezen.