+

U bent hier

more

Voor patiënten

Rookstopteam

Misschien is uw ziekenhuisopname het geschikte ogenblik om te stoppen met roken. Dan staat het intern rookstopteam voor u klaar!Rookstopteam

U kunt in het ziekenhuis een beroep doen op een gekwalificeerd rookstopteam, bestaande uit dr. Carolien De Tollenaere (longarts en tabakologe), Hannelore Briers (psychologe en tabakologe) en Lise Boddaert (diëtiste en tabakologe).

Wanneer u nadenkt over rookstop tijdens uw opname of door uw behandelend arts hierover wordt aangesproken, kan u hen steeds contacteren via uw arts of verpleegkundige. Het team biedt u de mogelijkheid om tijdens uw opname begeleid te worden met uw rookstop en het biedt ook na uw ontslag verdere begeleiding om de rookstop thuis vol te houden. Benut deze kans en laat een ziekenhuisopname het begin zijn van een volledige rookstop!

Ook wie niet opgenomen is in het ziekenhuis, maar wil stoppen met roken, kan een beroep doen op ons rookstopteam!

 

Tarieven

Rookstopbegeleiding wordt grotendeels terugbetaald door de Vlaamse overheid; enkel uw eigen aandeel in de kosten wordt aangerekend door het ziekenhuis. U betaalt 7,5 euro per kwartier rookstopbegeleiding. Als u recht heeft op verhoogde tegemoetkoming, is dit slechts 1 euro per kwartier. Per kalenderjaar heeft u recht op 4 uur individuele rookstopbegeleiding.

De folder over het intern rookstopteam vindt u hier.

Afspraak

Een afspraak maken met de tabakoloog kan via de dienst afspraken op het nummer t 014 24 61 60.