+
Search

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Shuttledienst AZ Herentals - Netepark - uitgebreide uren

Tijdens de werken aan het parkeergebouw rijdt er een shuttlebusje rijden tussen het AZ Herentals en de parking van het Netepark. Van maandag tot vrijdag, van 7 uur en 20 uur, zal het busje mensen ophalen aan het Netepark, ze naar het ziekenhuis vervoeren en weer terugbrengen.

Door de werken aan het parkeergebouw is de parkeerruimte aan het ziekenhuis beperkt. Er is een gewijzigde parkeerregeling voorzien waarbij patiënten en bezoekers ook op de personeelsparking mogen parkeren, maar deze plaatsen volstaan niet. Om de overlast voor patiënten te beperken, maar ook de verkeersdoorstroming in de straat te garanderen, heeft de directie van AZ Herentals beslist om tijdens de werken een shuttledienst in te richten. Patiënten en bezoekers krijgen de raad om te parkeren aan het Netepark en daar het pendelbusje te nemen naar het ziekenhuis.

Het busje rijdt voortdurend over en weer. Bij vlot verkeer onderweg zal het elke 15 minuten aan de haltes passeren. De halte aan het Netepark bevindt zich aan de tijdelijke fietsenstalling (kant Olympiadelaan, niet de fietsenstalling van het zwembad). Het laatste vertrek is daar voorzien om 19 uur. Aan het ziekenhuis bevindt de halte zich aan de rotonde voor het ziekenhuis. Daar is het laatste vertrek naar het Netepark voorzien om 19.45 uur.

Oorspronkelijk was het busje voorzien van 10 tot 20 uur, maar na evaluatie is beslist de rijtijden aan te passen. Eerst was het tijdstip vervroegd naar 8 uur, vanaf vrijdag 25 oktober vertrekt het busje nog een uur vroeger.

07/10/2019