+

U bent hier

more

COVID-19

Toegang tot het ziekenhuis

Belangrijk! Kom niet (onaangekondigd) naar het ziekenhuis als u symptomen van corona vertoont, besmet bent met corona of geacht wordt in quarantaine te blijven! Komt u als patiënt? Neem dan contact op met de dienst afspraken (t 014 24 61 60). Wilt u als bezoeker komen? Blijf dan thuis.

Vanaf maandag 14 maart mag een patiënt opnieuw 1 begeleider meenemen naar het ziekenhuis.

Ook op de dienst spoedgevallen is één begeleider toegelaten. Wanneer het in de wachtzaal te druk wordt en er onvoldoende afstand bewaard kan worden, vragen we aan de begeleider om buiten of in de auto te wachten.

Gelieve kinderen (die zelf geen patiënt zijn) niet mee te brengen naar een afspraak.


Mondmaskerplicht

In het volledige ziekenhuisgebouw geldt een mondmaskerplicht, vanaf 6 jaar.

Belangrijk! Om onze patiënten en medewerkers te beschermen is het niet toegelaten om een stoffen masker te dragen. Heeft u geen chirurgisch masker, dan kunt u een dergelijk masker vragen aan de onthaalbalie van het ziekenhuis.


Toegangscontrole

Het AZ Herentals werkt met een geautomatiseerde toegangscontrole. Hieronder geven we u graag meer informatie over de praktische werking van dit systeem.


Patiënten raadpleging of onderzoek = elektronische identiteitskaart
Wie het ziekenhuis wil betreden, moet een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen. Patiënten met een afspraak zullen via hun elektronische identiteitskaart toegang krijgen tot het ziekenhuis.

In deze video kunt u zien hoe het inschrijven er in het écht uit ziet.

Wie een afspraak in het AZ Herentals heeft, brengt zijn eID-kaart (elektronische identiteitskaart) mee. Dit geldt ook voor kinderen (kidsID).

Stap 1: U komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en loopt rechtdoor naar de inschrijvingskiosken. Daar kunt u zich inschrijven met uw identiteitskaart. U doorloopt de inschrijvingsprocedure en ontvangt uw etiketten, een routebeschrijving met een QR-code en eventueel een badge.

Verschijnt de melding dat u zich naar de inschrijvingsbalie moet begeven? U krijgt dan een volgnummer. Deze balie bevindt zich naast de onthaalbalie. De medewerker zal u verder helpen met uw inschrijving en u de nodige documenten bezorgen.

Stap 2: U gaat naar de automatische poortjes en scant daar de gekregen QR-code. Vanaf 30 minuten voor uw afspraak zullen de poortjes open gaan en kunt u verder gaan naar uw afspraak.

Bent u te vroeg? Dan kunt u plaatsnemen op de zitplaatsen in de inkomhal of even naar de cafetaria gaan (indien uw onderzoek het toelaat dat u iets eet of drinkt).

Na de automatische poortjes volgt u de ontvangen route naar de juiste wachtzaal. Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap om wachttijden aan de lift te vermijden.

Aandachtspunten:

  • Kom op tijd, maar niet té vroeg. U kunt ten vroegste 30 minuten voor uw afspraak door de automatische poortjes gaan.
  • Draag een chirurgisch mondmasker in het ziekenhuis.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap, om wachttijden aan de liften te vermijden. In de lift zijn maximaal 6 personen tegelijkertijd toegelaten.


Patiënt voor een ingreep = QR-code

U ontvangt een dag voor opname een QR-code via sms of mail. Deze QR-code heeft u nodig om het ziekenhuis te betreden.

Op de dag van opname komt u op het doorgegeven uur naar het ziekenhuis. U komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en gaat naar de automatische toegangspoortjes (aan de linkerzijde). U scant de gekregen QR-code, waarna de poortjes open gaan. U gaat naar de tweede verdieping om zich aan te melden bij de opnamebalie.

Heeft u een afspraak in het chirurgisch dagcentrum? Dan kunt u de ontvangen QR-code ook aan uw begeleider bezorgen. Hij of zij kan u dan komen ophalen wanneer u het ziekenhuis mag verlaten. Het is niet mogelijk om als begeleider te blijven wachten in de wachtzaal. De begeleider kan wel via een app op de smartphone volgen waar u zich in het traject bevindt en wanneer u opgehaald kunt worden. De begeleider mag uiteraard ook in de cafetaria wachten.

App AZH Gids: Uw begeleider downloadt deze app in de Play Store of App Store. Daarna moet men uw geboortedatum invullen en een code scannen. Deze code krijgt men aan de opnamebalie. Begeleiders die de app willen gebruiken, komen best mee naar de opnamebalie. Nadat de code in orde is, verlaat de begeleider de afdeling.


Bezoeker = QR-code

Er is bezoek toegelaten op weekdagen van 16 tot 20 uur, in het weekend en op feestdagen van 14 tot 17 uur. Er worden dagelijks twee bezoekers per patiënt toegelaten.

Bezoekers die het AZ Herentals willen betreden, hebben een QR-code nodig om het toegangspoortje te kunnen openen. Elke patiënt (die voor minstens één nacht wordt opgenomen) krijgt een unieke QR-code voor zijn bezoeker. Deze code blijft bruikbaar tijdens de hele periode dat een patiënt in het ziekenhuis verblijft. Na ontslag wordt de code automatisch gedeactiveerd.

Op de dag voor opname krijgt de patiënt een sms met de QR-code. Deze code bezorgt hij aan zijn gekozen bezoeker, zodat hij deze aan het toegangspoortje kan scannen. De code wordt één keer per dag toegelaten en enkel tijdens de bezoekuren. Komt er een foutmelding op het scherm van het toegangspoortje, dan kan de bezoeker zich tot de aanwezige medewerker of de onthaalbalie wenden. Heeft de patiënt geen sms met een code ontvangen, of was het niet mogelijk deze code aan zijn gekozen bezoeker door te sturen? Dan kan de bezoeker bij het eerste bezoek zich aan de onthaalbalie aanmelden.

De bezoeker komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en gaat naar de automatische toegangspoortjes (aan de linkerzijde). Daar scant men de gekregen QR-code, waarna de poortjes open gaan en men naar de juiste afdeling kan gaan.

Algemene aandachtspunten voor bezoekers:

  • Elke bezoeker moet zijn handen ontsmetten. Hij/zij moet tijdens het ganse bezoek een mondmasker dragen. Bezoekers worden gevraagd overal de sociale afstand te bewaren, ook op de patiëntenkamer. Patiënt en bezoeker blijven op de kamer, zodat drukte op de gang vermeden wordt.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap, om wachttijden aan de liften te vermijden. In de lift zijn maximaal 6 personen tegelijkertijd toegelaten.
  • Bezoekers die covidsymptomen (zoals koorts, loopneus of hoest hebben), een risicocontact hebben gehad of in quarantaine moeten blijven, mogen niet naar het ziekenhuis komen, maar blijven thuis.