+

U bent hier

more

Toegangscontrole voor een afspraak

Toegangscontrole voor een afspraak

Wie het ziekenhuis wil betreden, zal vanaf maandag 8 juni een geautomatiseerde toegangscontrole moeten doorlopen. Patiënten met een afspraak zullen via hun elektronische identiteitskaart toegang krijgen tot het ziekenhuis.

Iedereen die een afspraak in het ziekenhuis heeft (zowel voor een raadpleging, onderzoek als een ingreep), krijgt tijdens de openingsuren van het ziekenhuis toegang door zijn eID te scannen. Op weekdagen is dat tussen 7 en 21 uur, in het weekend tussen 8 en 18 uur. Toegang met eID of QR

De patiënt scant zijn eID aan een toegangspoortje. Heeft de patiënt een afspraak en biedt die zich in het juiste tijdsbestek aan (niet vroeger dan 30 minuten voor zijn afspraak), dan gaat het poortje open. Gaat het poortje niet open, dan verschijnt er een foutmelding en kan de patiënt zich aan de kiosk (links van de toegangspoortjes) aanmelden bij een medewerker. Ook wie geen eID heeft, wordt aan de kiosk verder geholpen.

Wie een afspraak in het AZ Herentals heeft, brengt zijn eID (elektronische identiteitskaart) mee. Dit geldt ook voor kinderen (kidsID).

Om de sociale afstand in de wachtzalen te kunnen bewaren, blijft het aangeraden om alleen naar een afspraak te komen, zonder begeleider. Begeleiders die nodig zijn bij de afspraak, kunnen samen met de patiënt door het poortje lopen.

Aandachtspunten:

  • Kom op tijd, maar niet té vroeg.
  • Ontsmet uw handen aan het toegangspoortje en neem na het poortje een mondmasker. Hou dit masker steeds op.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap, om wachttijden aan de liften te vermijden. In de lift zijn maximaal 6 personen tegelijkertijd toegelaten.

 

Chirurgisch dagcentrum

Patiënten die voor een ingreep in het chirurgisch dagcentrum naar het AZ Herentals komen, mogen hun begeleider mee naar de opnamebalie brengen. Daar krijgt de begeleider een QR-code waarmee hij/zij ziekenhuis kan betreden om de patiënt weer op te halen. Is er geen begeleider bij de opname, dan kan hij/zij zich tot de kiosk wenden om toegang te krijgen.

 

Alle details voor de toegang tot het ziekenhuis kunt u in deze brochure vinden.

05/06/2020