+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Toetsing kwaliteit AZ Herentals van 5 tot 8 december

De slogan ‘Wij staan borg voor kwaliteit en zorg’ dragen alle medewerkers en artsen in het AZ Herentals hoog in het vaandel. Om er zeker van te zijn dat we deze belofte ook echt waarmaken, laten we ons ziekenhuis van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 december 2017 toetsen door het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Zorg (NIAZ).

Met deze toetsing willen we aan de buitenwereld tonen dat we voldoen aan een aantal internationaal gevalideerde kwaliteitsnormen voor het leveren van goede zorg. Bij een gunstige beoordeling mogen we begin 2018 het NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel ontvangen.

Het kan dus zijn dat patiënten en bezoekers in de periode van 5 tot en met 8 december een team van auditoren aan het werk zien. Zij voeren gesprekken met medewerkers, observeren onze manier van werken en kijken (onder begeleiding van een zorgverstrekker) in dossiers. De auditoren kunnen ook patiënten aanspreken en enkele vragen stellen. Ze werken allemaal in de zorg en hebben een degelijke vorming tot externe auditor gekregen. Uiteraard hebben alle auditoren een geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Kwaliteit van zorg betekent voor ons binnen het AZ Herentals ook respect hebben voor privacy, ook die van u. Als een auditor u wenst te spreken, zal hij dat altijd op voorhand aanvragen via de verpleegkundige van uw dienst. U kunt uiteraard altijd laten weten dat u dit niet wenst. Als u er bezwaar tegen heeft dat auditoren in uw dossier kijken, kunt u dat weigeren. U neemt daarvoor contact op met onze ombudsvrouw Linda Schueremans (t 014 24 64 93).

Wilt u meer weten over hoe AZ Herentals werkt aan kwaliteit en patiëntveiligheid? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina.

04/12/2017