+

U bent hier

more

Voor patiënten

Voorzieningen in het ziekenhuis

Meeza cafetaria en shop – t 014 24 64 47

Rechts van het onthaal vindt u de ingang naar de Meeza cafetaria en shop. U vindt hier een winkeltje en eetgelegenheid.Meeza

Openingsuren: 

  • Maandag tot en met vrijdag: 9.00 - 19.00 uur (keuken tot 18.30 uur)
  • Weekend en feestdagen: 13.00 - 17.00 uur (keuken tot 16.30 uur)

 

Drankenautomaten - waterkraantjes

Op de gangen zijn er waterkraantjes en drinkfonteinen waar u gratis water kunt nemen. Ook bevindt zich op elke verdieping een drankenautomaat. Voor deze dranken moet u betalen.

 

Roken

In het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod. Rond het ziekenhuis duidt een groene lijn deze rookvrije zone aan.

Er is een rookruimte voorzien naast de hoofdingang. Van 5 tot 21 uur is deze ruimte enkel toegankelijk van buitenaf. Tussen 21 en 5 uur kan men de ruimte enkel van binnenuit betreden.

 

Briefwisseling

Om een snelle bedeling van de post mogelijk te maken, is het raadzaam om door de correspondent uw naam, adres van het ziekenhuis en kamernummer te laten noteren. Indien u uw post in het ziekenhuis wenst te ontvangen, verwittig dan zelf het postkantoor. De bedeling van de post gebeurt dagelijks.

Wenst u zelf een brief te verzenden, dan kan deze aan het onthaal worden afgegeven.

 

Kapper

Het ziekenhuis beschikt over een volledig ingericht kapsalon. De kapster werkt enkel na afspraak. Een aanvraagformulier kunt u op de verpleegafdeling terugvinden. De hoofdverpleegkundige kan u hierover alle informatie bezorgen.

 

Voor opgenomen kinderen

  • Lectuur: De kinderafdeling beschikt over een kleine bibliotheek. Kinderboeken kunnen aangevraagd worden via de verpleegkundige of de onderwijzeres.
  • Speelkamer: onder leiding van de onderwijzeres kunnen de kinderen hier dagelijks puzzelen, tekenen, kleuren, poppenkast spelen, sprookjes beluisteren, ..
  • Schoolse begeleiding: voor kinderen die langdurig opgenomen zijn, kan het ziekenhuis zorgen voor schoolse begeleiding. In overleg met de ouders worden hierover afspraken met de school gemaakt.