+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Vrijwilligerswerking

Het AZ Herentals kan momenteel een beroep doen op bijna veertig vrijwilligers. Zij nemen taken op zich waarvoor geen specifieke verpleegkundige opleiding nodig is, zoals het:

  • Bieden van een luisterend oor
  • Patiënten gezelschap houden
  • Begeleiden bij maaltijden
  • Wachttijd aangenamer maken
  • Begeleiden naar een afdeling of consultatie
  • Begeleiden bij een wandeling in het ziekenhuis

Ook worden vrijwilligers ingeschakeld in het project Senior Friendly Hospital, waarbij vrijwilligers inspelen op de noden van kwetsbare ouderen in het ziekenhuis. Dit project loopt momenteel enkel op de dienst orthopedie.

Heeft u interesse om als vrijwilliger te helpen in het AZ Herentals? Solliciteer dan online via onze vacaturepagina

Hier vindt u de folder over de vrijwilligerswerking in het AZ Herentals.

Voor de vrijwilligerswerking doet het AZ Herentals een beroep op Present. Deze organisatie zorgt ervoor dat de administratie voor de vrijwilligers geregeld wordt en dat ze bijvoorbeeld opleidingen kunnen volgen, e.d. Meer informatie over deze organisatie vindt u op www.presentweb.be.

 

Vele mensen dragen de zorgsector een warm hart toe en willen zich als vrijwilliger opgeven in de strijd tegen COVID-19. Gelieve hiervoor niet naar het ziekenhuis te bellen, maar het registratieformulier te gebruiken dat u via onze vacaturepagina vindt.

Uw gegevens worden verzameld en gebruikt, zo gauw we hier nood aan hebben. Momenteel zijn we niet actief op zoek naar vrijwilligers in de strijd tegen COVID-19, tenzij naar mensen met een verpleegkundige of medische achtergrond. Maar zo gauw er andere taken zijn die we aan vrijwilligers kunnen overdragen, zullen we de mensen contacteren die zich hebben opgegeven.

Deze blijk van vertrouwen en solidariteit wordt enorm gewaardeerd.