+

U bent hier

more

COVID-19

Afspraak in het ziekenhuis

Vanaf maandag 14 maart mag een patiënt opnieuw een begeleider meebrengen naar het ziekenhuis.

Kinderen: breng enkel kinderen mee naar een afspraak in het ziekenhuis wanneer ze als patiënt komen.

Spoedgevallen: er is één begeleider toegelaten. Is het te druk in de wachtzaal? Gelieve dan als begeleider buiten of in de auto te wachten.

 

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis voor een raadpleging, onderzoek of operatie? Dan vindt u hieronder meer informatie over de huidige praktische afspraken. 

Gaat mijn afspraak door?

Bij toenemende coronacijfers is het mogelijk dat geplande niet-dringende operaties uitgesteld worden. Dit gebeurt wanneer de druk op intensieve zorgen stijgt en er medewerkers vanuit het operatiekwartier op intensieve zorgen worden ingezet.

Moest het nodig zijn een operatie te verzetten of uit te stellen, dan zal u als patiënt hiervan door het ziekenhuis op de hoogte gebracht worden. Zonder bericht van het ziekenhuis mag u ervan uit gaan dat uw ingreep zoals gepland kan plaatsvinden. Het is dus niet nodig zelf naar het onthaal of de raadpleging te bellen!

 

Voelt u zich ziek, bent u (mogelijk) besmet met corona, zit u in quarantaine of komt u uit een risicozone?

Heeft u symptomen, bent u positief getest of vreest u dat u besmet kunt zijn? Of wordt u geacht in quarantaine te blijven? Verwittig dan de afsprakendienst van het ziekenhuis (t 014 24 61 60). 

  • Als uw afspraak niet dringend is, dan moet die uitgesteld worden (minstens 14 dagen na een positieve test). Voor een aantal raadplegingen is het ook mogelijk om de afspraak via teleconsult te laten doorgaan.
  • Is uw afspraak wel dringend en kan die niet via teleconsult verlopen, dan zal die naar het einde van de werkdag verplaatst worden, zodat nadien alle contactoppervlakken grondig ontsmet kunnen worden.

 

Toegang tot het ziekenhuis

Wie het ziekenhuis wil betreden voor een raadpleging, onderzoek, opname of een patiëntenbezoek, moet een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen.

Alle details over de toegang tot het ziekenhuis vindt u hier.

 

In het ziekenhuis

Om het risico op besmetting met het coronavirus zo beperkt mogelijk te houden, gelden in het ziekenhuis een aantal richtlijnen waar u zich aan moet houden.

  • Draag steeds een mondmasker. Ook kinderen vanaf 6 jaar moeten een mondmasker dragen . Het is niet toegelaten om een stoffen mondmasker te dragen. Als u geen chirurgisch masker heeft, dan kunt u aan de onthaalbalie een mondmasker van het ziekenhuis vragen.
  • Handschoenen zijn niet toegelaten.
  • Neem zoveel mogelijk de trap, om volle liften te vermijden. In de lift zijn maximaal 6 personen toegelaten.
  • Wandel in de gangen aan de rechterkant.
  • Bij het binnengaan van een dokterskabinet moet u uw handen ontsmetten. Na uw raadpleging wordt de onderzoekstafel, stoel en bureau ontsmet, zodat alles veilig is voor de volgende patiënt.

 

COVID-19 test voor een onderzoek of operatie

Wie een operatie of een bepaald onderzoek moet ondergaan, moet twee dagen voor de afspraak langskomen voor een COVID-19 test. Deze test gebeurt in een bijgebouw van het ziekenhuis, dus u hoeft hiervoor het ziekenhuis zelf niet binnen te gaan. Bij het vastleggen van uw afspraak zal men u meedelen of een dergelijke test nodig is of niet. Meer informatie over deze screening vindt u hier.

Wie een test moet afleggen in het kader van contact tracing, contacteert hiervoor de huisarts. Die zal u een afspraak bezorgen in een lokaal triagecentrum.