Onthaalmedewerker

Afspraken

Tijdens werkdagen kan je gemakkelijk telefonisch een afspraak maken.

Kan je niet naar een afspraak komen? Gelieve de afspraak dan zo snel mogelijk te annuleren, zodat een andere patiënt ingepland kan worden.

Een afspraak maken

Wil je een afspraak maken? Op werkdagen kan je telefonisch bij deze diensten terecht:

  • voor radiologische onderzoeken (CT-scan, NMR/MRI, echo, mammografie, e.d.): secretariaat radiologie – t 014 24 64 10
  • voor de dienst mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (inclusief tandartsen): secretariaat MKA – t 014 24 60 96 (tussen 9 en 12.30 uur)
  • voor nucleaire onderzoeken: dienst nucleaire geneeskunde – t 014 24 64 03
  • voor afspraken bij de oogartsen: balie oogheelkunde – t 014 24 63 95 (pauze tussen 12.30 en 13 uur, vrijdag tot 16 uur)
  • voor alle andere afspraken: dienst afspraken – t 014 24 61 60

De diensten zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. De dienst MKA is enkel in de voormiddag (9 tot 12.30 uur) bereikbaar.

Kan je de balie niet bereiken? Dan kan je ook dit online formulier invullen.

Online afspraken maken

Voor een beperkt aantal artsen is het mogelijk om, als patiënt, zelf een afspraak te maken via mynexuzhealth. Via de app kan je kijken wanneer er vrije afsprakensloten zijn en je afspraak inboeken.

Momenteel is dit mogelijk voor:

Afspraak kniechirurgen

Het is momenteel niet mogelijk om zelf een afspraak te maken voor prof. dr. Steven Claes, dr. Stijn Bartholomeeusen en dr. Willem-Jan Vleugels. Alle afspraken verlopen op doorverwijzing van de huisarts; voor huisartsen is er een apart doorverwijsformulier ontwikkeld.

Een belangrijke uitzondering hierop zijn afspraken voor acute voorste kruisbandletsels. Hiervoor kan je naar de website http://www.kruisbandkliniek.be gaan.

Afspraak heupchirurgen

Denk je dat je een nieuwe heup nodig hebt? Of zit die kans er in? Om je een afspraak op maat te kunnen geven bij een van onze specialisten, vragen we je om de vragenlijst in te vullen op de website nieuweheupkliniek.

Zoek je arts

Weet je bij wie je een afspraak wilt maken? Uiteraard helpen onze medewerkers van de afsprakendienst je graag verder, maar als je vooraf wilt bekijken bij welke arts je een afspraak wilt, dan kan je via de knop het overzicht van artsen raadplegen.

Een afspraak tijdig annuleren vermijdt onnodige kosten

Kan je niet naar de afspraak komen? Gelieve de afspraak steeds, en liefst zo snel mogelijk, te annuleren of te verzetten. Zo kan een andere patiënt nog ingepland worden. Je kunt hiervoor terecht op de dienst afspraken of de balie waar je je afspraak gemaakt hebt. Ook via het online formulier kan je een afspraak annuleren of vragen om die te verplaatsen.

Tot 24 uur voor de afspraak kan je een afspraak altijd kosteloos annuleren. Kan je onverwacht niet naar een afspraak komen op minder dan 24 uur voor de afspraak, dan is het nog steeds aangewezen om dit te melden.

Kom je zonder verwittiging niet opdagen voor een afspraak, dan kan de arts een schadevergoeding vragen voor deze ‘no show’. In het AZ Herentals is het de arts die bepaalt of er een schadevergoeding gevraagd wordt. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

Supplementen NMR/CT onderzoeken

In het AZ Herentals worden bij NMR-onderzoeken en sommige CT-onderzoeken supplementen aangerekend, bovenop de RIZIV-tarieven. Dit bedrag moet door de patiënt betaald worden.

Waar kan ik nakijken of ik openstaande afspraken in het ziekenhuis heb?
Kan ik een afspraak maken buiten de kantooruren of in het weekend?
Kan ik ook het patiëntendossier van mijn kind raadplegen?