Parkeren
Naar het ziekenhuis

Met de auto

Het AZ Herentals ligt dichtbij enkele grote invalswegen en is ook via de snelweg gemakkelijk te bereiken. Parkeren kan je op de bezoekersparking aan het ziekenhuis.

Route naar het ziekenhuis

Kom je met de auto naar het ziekenhuis? Dan vind je hieronder een korte routebeschrijving vanaf de snelweg. In een gps kan je als adres ‘Nederrij 133, Herentals’ ingeven.

Vanuit Antwerpen – via de E313

Je verlaat de autosnelweg ter hoogte van afrit 20 in Grobbendonk en vervolgt je weg in de richting van Herentals. Vervolgens rij je de ring rond Herentals (Ringlaan) ten einde tot aan de rotonde aan kledingzaak Wellens. Voor het tankstation draai je rechts de Nederrij in. Na goed 150 m aan je rechterkant bevindt zich het AZ Herentals.

Vanuit Hasselt – via de E313

Je verlaat de autosnelweg ter hoogte van afrit 22 in Olen en vervolgt je weg richting van Herentals. Aan het kruispunt met de ring rond Herentals sla je rechtsaf, de ring op richting Turnhout (Kasterlee, Lichtaart). Vervolgens rij je de ring rond Herentals (Ringlaan) ten einde tot aan de rotonde aan kledingzaak Wellens. Voor het tankstation draai je rechts de Nederrij in. Na goed 150 m aan je rechterkant bevindt zich het AZ Herentals.

Parkeermogelijkheden

Parkeerplaatsen voor personen met een handicap

Voor personen met een handicap is er parkeerruimte voorzien rechts naast de hoofdingang van het ziekenhuis en aan het oude gasthuis. Als deze parkeerplaatsen volzet zijn, kan je een gratis ticket krijgen aan het onthaal. Er is een lift voorzien in het parkeergebouw, dus ook parkeren op de onder- of bovengrondse verdieping is mogelijk.

Bezoekersparking – betalend

Het ziekenhuis beschikt vooraan het gebouw over betaalparking met drie niveaus. Er is een lift aanwezig, zodat je ook vanop de onder- of bovengrondse verdieping gemakkelijk naar het gelijkvloerse niveau kunt.

Er zijn vier oplaadpunten beschikbaar voor elektrische wagens. Deze bevinden zich op de gelijkvloerse verdieping.

Bij het binnenrijden neem je een parkeerticket. Voordat je wegrijdt, moet je je ticket valideren aan de betaalautomaat in de inkomhal.
Let op: wie over een toegangsbadge beschikt voor het AZ Herentals, moet die badge gebruiken bij het binnenrijden (en geen parkeerticket nemen). Enkel dan kan de badge ook bij het wegrijden gebruikt worden.

Tarieven:

  • Eerste 30 minuten – gratis
  • 30 tot 60 minuten – 2 euro
  • 1 tot 2 uur – 3,50 euro
  • 2 tot 3 uur – 4,00 euro
  • 3 tot 4 uur – 5,50 euro
  • Dagtarief – 8,50 euro

Bezoekers die voor een langere periode en op regelmatige tijdstippen in het ziekenhuis moeten zijn, kunnen een parkeerabonnement aanschaffen. De prijs hiervan bedraagt 28 euro voor 7 dagen, ook als je de parking nu en dan verlaat. Meer informatie hierover kan je vragen aan het onthaal.

Patiënten van het internistisch daghospitaal die voor een chemobehandeling komen, kunnen een gratis parkeerticket aanvragen.

 

Alternatieve parkeermogelijkheden

  • Nederrij – gratis (met parkeerkaart)
  • Parallelstraten naast Ringlaan (Cardijnlaan / Oud-Strijderslaan) – gratis
  • Olympiadelaan – gratis
  • Parking Netepark (Vorselaarsebaan 56) – gratis (wandelafstand ca. 1 km)