Toegangspoortjes
Toegang tot het ziekenhuis

Ik kom op bezoek

Kom je op bezoek? Je hebt een QR-code nodig om de toegangspoortjes te openen. De patiënt heeft deze code ontvangen en bezorgt die aan de gewenste bezoeker.

Bezoekers die het AZ Herentals willen betreden, hebben een QR-code nodig om het toegangspoortje te kunnen openen. Elke patiënt (die voor minstens één nacht wordt opgenomen) krijgt een unieke QR-code voor zijn bezoeker. Deze code blijft bruikbaar tijdens de hele periode dat een patiënt in het ziekenhuis verblijft. Na ontslag wordt de code automatisch gedeactiveerd.

Op de dag voor opname krijgt de patiënt een sms met de QR-code. Deze code bezorgt hij aan zijn gekozen bezoeker, zodat hij deze aan het toegangspoortje kan scannen. De code wordt één keer per dag toegelaten en enkel tijdens de bezoekuren. Komt er een foutmelding op het scherm van het toegangspoortje, dan kan de bezoeker zich tot de aanwezige medewerker of de onthaalbalie wenden. Heeft de patiënt geen sms met een code ontvangen, of was het niet mogelijk deze code aan zijn gekozen bezoeker door te sturen? Dan kan de bezoeker bij het eerste bezoek zich aan de onthaalbalie aanmelden.

De bezoeker komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en gaat naar de automatische toegangspoortjes (aan de linkerzijde). Daar scant men de gekregen QR-code, waarna de poortjes open gaan en men naar de juiste afdeling kan gaan.

 

Algemene aandachtspunten voor bezoekers

  • Elke bezoeker moet zijn handen ontsmetten.
  • Bezoekers worden gevraagd overal de sociale afstand te bewaren, ook op de patiëntenkamer. Patiënt en bezoeker blijven op de kamer, zodat drukte op de gang vermeden wordt.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap, om wachttijden aan de liften te vermijden. In de lift zijn maximaal 6 personen tegelijkertijd toegelaten.
  • Bezoekers die symptomen van een verkoudheid of luchtwegeninfectie (zoals koorts, loopneus of hoest) hebben, een risicocontact hebben gehad of in quarantaine moeten blijven, blijven best thuis.