Inschrijvingskiosk
Toegang tot het ziekenhuis

Ik kom voor een raadpleging of onderzoek

Patiënten die voor een raadpleging of onderzoek komen, brengen hun elektronische identiteitskaart mee om toegang te krijgen tot het ziekenhuis.

Wie het ziekenhuis wil betreden, moet een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen. Patiënten met een afspraak zullen via hun elektronische identiteitskaart (eID-kaart) toegang krijgen tot het ziekenhuis. Dit geldt ook voor kinderen (kidsID).

 

Stap 1 – inschrijfkiosk

Je komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en loopt rechtdoor naar de inschrijvingskiosken. Daar kan je je inschrijven met je identiteitskaart. Je doorloopt de inschrijvingsprocedure en ontvangt etiketten, een routebeschrijving met een QR-code en eventueel een badge.

Verschijnt de melding dat je je naar de inschrijvingsbalie moet begeven? Je krijgt dan een volgnummer. Deze balie bevindt zich naast de onthaalbalie. De medewerker zal je verder helpen met je inschrijving en je de nodige documenten bezorgen.

 

Stap 2 – toegangspoortjes

Je gaat naar de automatische poortjes en scant daar de gekregen QR-code. Vanaf 30 minuten voor je afspraak zullen de poortjes open gaan en kan je verder gaan naar je afspraak.

Bent je te vroeg? Dan kan je plaatsnemen op de zitplaatsen in de inkomhal of even naar de cafetaria gaan (op voorwaarde dat je onderzoek het toelaat dat je iets eet of drinkt).

Na de automatische poortjes volg je de ontvangen route naar de juiste wachtzaal. Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap om wachttijden aan de lift te vermijden. We werken met gekleurde lijnen om de route naar de juiste wachtzaal of dienst aan te duiden. Dit staat aangeduid op de routebeschrijving die je ontvangt.

 

Aandachtspunten:

  • Kom op tijd, maar niet té vroeg. Je kunt ten vroegste 30 minuten voor je afspraak door de automatische poortjes gaan.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap, om wachttijden aan de liften te vermijden. In de lift zijn maximaal 6 personen tegelijkertijd toegelaten.

Bekijk hier de video over de toegang tot het AZ Herentals