AZ Herentals voorzijde

Audit kwaliteit van zorg van 22 tot 24 november

‘Wij staan borg voor kwaliteit en zorg’ is de slogan die we als AZ Herentals dag na dag proberen waar te maken. Om er zeker van te zijn dat we deze belofte ook inlossen, laten we ons ziekenhuis van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 november toetsen door Qualicor-Europe, een internationale accredatie-instantie.

Alle medewerkers en artsen van AZ Herentals dragen kwaliteit en patiëntveiligheid hoog in het vaandel. Daarom heeft het ziekenhuis zich gericht tot Qualicor Europe om een aantal internationaal gevalideerde kwaliteitsnormen voor het leveren van goede zorg te toetsen.

Van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 november doorkruist een team van auditoren het AZ Herentals. De leden zullen spreken met directie, leidinggeven, medewerkers en artsen om te observeren hoe de zorg wordt aangepakt en uitgevoerd. Maar ook patiënten en bezoekers kunnen aangesproken worden door de auditoren. Wie hier liever niet aan meewerkt, kan dit (ter plaatse) steeds melden. De auditoren hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend, zodat ook de privacy van patiënten gerespecteerd wordt.

Het AZ Herentals kreeg in 2018 al een eerste keer het kwaliteitslabel van Qualicor Europe (toen nog NIAZ geheten) toegekend.