Elke stap zet je samen

AZ Herentals neemt deel aan de campagne ‘Elke stap zet je samen’

AZ Herentals neemt deel aan de campagne ‘Elke stap zet je samen’ die vanaf 27 oktober op initiatief van de vzw Patient Empowerment loopt in de Vlaamse zorgsector. Zowel zorgorganisaties in de ziekenhuissector, de geestelijke gezondheidszorg als de eerste lijn nemen deel. Als AZ Herentals ondersteunen we enthousiast de verbindende boodschap van de campagne, want wij vinden ook dat we samen tot de beste zorg komen.

 

Patient Empowerment kan gedefinieerd worden als het proces dat leidt tot een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker. De zorgvrager houdt dan controle of een gevoel van controle over zijn/haar zorgproces. Het (gevoel van) autonomieverlies dat een mens ondergaat door ziek te worden, moet tot het strikte minimum worden beperkt. Daar zorgen de zorgvrager, de zorgverstrekker, de zorgorganisatie en het zorgsysteem samen voor. Dat is de basisboodschap van de campagne ‘Elke stap zet je samen’. De campagne wordt ondersteund via affiches, media-aandacht en sociale media. Ze loopt vanaf 27 oktober tot eind van het jaar.

Het sleutelwoord is Samen

De VZW Patient Empowerment werd opgericht om de inzichten rond Patient Empowerment zoveel mogelijk ingang te doen vinden. De VZW Patient Empowerment streeft naar een gelijkwaardige relatie tussen patiënt en zorgverlener, in wederzijds respect. Ze wil die expertise en visie uitdragen op congressen en symposia, tijdens opleidingen en cursussen, in publicaties, via een nieuwsbrief en nog veel meer andere initiatieven en dit uiteraard in samenwerking met bestaande organisaties van zorgverleners, patiënten en anderen. De VZW richt zich niet tegen iets, maar voor iets; het sleutelwoord is Samen. De VZW groepeert een groeiend aantal individuen, patiëntenverenigingen, zorgorganisaties en sympathisanten.

Meer informatie kan je vinden op www.patientempowerment.be.