Care2Adapt

Care2Adapt gaat van start

Het groeiende personeelstekort is een van de grootste uitdagingen waar de Vlaamse zorgsectoren voor staan. Het AZ Herentals is ervan overtuigd dat innovatie een sleutel tot de oplossing kan zijn. Daarom stapte het in het project Care2Adapt-opleidingsprogramma dat deze week van start gaat.

Innovatie vraagt een verandering in de organisatie en dat is bij veel zorgorganisaties een uitdaging op zich. Met name het implementeren en opschalen van innovaties en het wendbaar houden van de zorgorganisatie is een vraagstuk waar veel organisaties mee worstelen. Het Care2Adapt-opleidingsprogramma speelt in op deze behoefte. Vanaf 17 en 18 november worden een jaar lang 35 medewerkers van Vlaamse en Nederlandse zorgorganisaties opgeleid om ervoor te zorgen dat de zo nodige innovaties ook in de praktijk duurzaam worden geïmplementeerd en opgeschaald. Hiermee kunnen zij hun organisatie fundamenteel en toekomstgericht versterken.

Voor het Care2Adapt-programma hebben zich in totaal 35 zorgprofessionals uit Vlaanderen en Nederland opgegeven. Zij zijn werkzaam in uiteenlopende zorgbranches, zoals ziekenhuizen, ziekenfondsen, eerstelijnszorg, kinderzorg en gezinsondersteuning, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, woonzorgcentra en welzijn. Allemaal hebben zij affiniteit met innovaties en zijn zij gedreven om deze goed in hun organisatie in te voeren.

Opleidingsprogramma

Een jaar lang krijgen de deelnemers een praktijkgericht en grensoverschrijdend coachings- en opleidingsproject aangeboden. In het programma worden opleidingsdagen afgewisseld met inspiratiebezoeken, waarbij ook hun bestuurders aansluiten. Bovendien gaan de deelnemers zelf met hun collega’s in hun eigen organisatie aan de slag met een concreet implementatieproject.
Het programma start op 17 en 18 november met een start-tweedaagse en wordt op 24 november 2022 afgesloten.

Kijk voor meer informatie op www.care2adapt.eu