Nooit meer bang van de tandarts - titel

Tandarts AZ Herentals schrijft kinderboek

Nooit meer bang van de tandarts. Dat is de titel van het kinderboek dat tandarts Iris Fiorine schreef. En het is meteen ook het doel van haar boek: dat kinderen zonder angst naar een tandarts gaan. Het boek is vanaf nu te koop.

Nooit meer bang van de tandarts

Het boek vertelt het verhaal van Romy, een meisje met tandpijn dat angst heeft voor de tandarts. Aan de hand van verschillende behandelingen en een goed gecommuniceerde aanpak leert ze dat ze hiervoor niet angstig hoeft te zijn.

‘Ik wilde een positief verhaal brengen dat vele professionelen kunnen gebruiken om de problematiek uit te leggen, te verduidelijken en mogelijke oplossingen voor te stellen’, aldus Iris Fiorine. ‘Het is tevens een leidraad om het vertrouwen bij kinderen (weer) op te bouwen.’

In het boek worden ook heel wat tips beschreven voor een optimale mondhygiëne. Iris Fiorine: ‘Uit mijn praktijkervaring heb ik gemerkt dat mondhygiëne vaak te wensen over laat en dat we op dat vlak nog veel vooruitgang kunnen boeken. Ik hoop met Nooit meer bang van de tandarts te kunnen bijdragen aan een betere mondhygiëne en basistandzorg bij kinderen vanaf een jonge leeftijd.’

Nooit meer bang van de tandarts is een informatief voorleesboek voor kleuters en een leesboek voor lagereschoolkinderen (leesniveau M6). Leerkrachten kunnen het gebruiken om het thema bespreekbaar te maken tijdens hun lessen.

Het boek is vanaf nu te bestellen via een online formulier op de website van Lung Ta Nepal. Het boek kost 20 euro (+ 2,5 euro verzendingskosten). Het kan – na bestelling en betaling – ook aan het onthaal van het AZ Herentals afgehaald worden. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar het project Lung Ta Nepal. Dit is een project voor medische ontwikkelingshulp in Nepal, waar Iris Fiorine (samen met andere medewerkers uit het AZ Herentals) aan meewerkt.

https://www.lungtanepal.be

Tandarts Iris Fiorine