Niet-chirurgische behandeling

Voedingsadvies

Als je samen met de obesitascoördinator beslist om te starten met de voedingsbegeleiding door een diëtist, kan je hiervoor terecht bij een van onze diëtisten in het AZ Herentals. De coördinator zal deze afspraak voor jou inplannen.

 

Medicamenteuze ondersteuning

De obesitascoördinator verwijst je door naar een van onze endocrinologen om te bekijken of je in aanmerking komt voor het opstarten van een medicamenteuze behandeling. Wij raden je steeds aan om een medicamenteuze behandeling te combineren met levensstijlaanpassingen; je kan hiervoor terecht bij een van onze diëtisten in het AZ Herentals.

 

Fit In Balans revalidatietraject

In dit traject werken we aan een gezondere relatie met voeding en mentale gezondheid in combinatie met meer beweging. Het programma bestaat daarom uit bewegingssessies, voedingssessies en psychologische sessies. Want uit onderzoek blijkt dat de beste resultaten op lange termijn verkregen worden met een multidisciplinaire begeleiding.

We starten met een groep van ongeveer 12 personen en doorlopen met deze vaste groep het ganse traject. We richten ons met dit programma vooral op patiënten met een BMI 28-40. Je moet voldoende gemotiveerd en bereid zijn om het ganse traject te doorlopen.

Programma
  • Intake: je doorloopt intakegesprekken bij de verschillende disciplines van ons obesitasteam: diëtist, psycholoog, endocrinoloog, cardioloog en fysische arts. Op basis van deze gesprekken wordt er beslist of je al dan niet in aanmerking komt voor dit programma.
  • Gedurende 18 weken volg je 2x per week een aangepast bewegingsprogramma bij de kinesist. Fysiotherapie vindt plaats op maandag en vrijdag om 18.15 uur.
  • Je neemt deel aan 13 interactieve groepssessies die verzorgd worden door de diëtist en de psycholoog. Deze groepssessies vinden meestal plaats op maandag om 17 uur.
  • Het traject start 2 maal per jaar: in februari en september. Als de groep volzet is, kan je je inschrijven op de wachtlijst.