Ziekenhuisnetwerk Kempen
Samenwerking in de zorg

Ziekenhuisnetwerk Kempen

Sinds 2014 jaar werken AZ Turnhout, AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en Ziekenhuis Geel samen aan de uitbouw van kwalitatieve patiëntenzorg. Eind 2016 werd deze samenwerking verankerd in het Ziekenhuisnetwerk Kempen.

Deze structurele samenwerking binnen Ziekenhuisnetwerk Kempen komt patiënten uit de Kempense regio ten goede. Doordat de ziekenhuizen de krachten bundelen en de expertise op elkaar afstemmen, kunnen onze patiënten genieten van gespecialiseerde, kwalitatieve en betaalbare zorg dicht bij huis.

De samenwerking heeft een aparte juridische structuur in de vorm van een vzw met een eigen algemene vergadering, raad van bestuur en coördinatiecomité. De artsen en medische raden van de ziekenhuizen worden vanzelfsprekend sterk betrokken bij het beleid van het netwerk.

Intussen zijn er al een aantal concrete realisaties te noteren, zoals het Kempens Hartcentrum, de centralisatie van de klinische labo’s en de labo’s pathologische anatomie en het Netwerk Oncologie Kempen.

ZNK Overhandiging RZSP aan mevr Karine Moykens

Op 1 april 2022 diende het Ziekenhuisnetwerk Kempen als eerste ziekenhuis zijn Regionaal Zorgstrategisch Plan in. Meer informatie hierover kan je lezen in dit nieuwsbericht.

Ziekenhuisnetwerk Kempen

Wil je meer weten over het Ziekenhuisnetwerk Kempen? Neem dan een kijkje op de aparte website.