Rookstopteam
Ondersteuning voor patiënten

Stoppen met roken

Misschien is je ziekenhuisopname het geschikte ogenblik om te stoppen met roken. Dat kan ook tijdens je verblijf in het ziekenhuis. Het rookstopteam staat voor je klaar!

Je kunt in het ziekenhuis een beroep doen op een gekwalificeerd rookstopteam, bestaande uit dr. Carolien De Tollenaere (longarts en tabakologe), Hannelore Briers (psychologe en tabakologe) en Lise Boddaert (diëtiste en tabakologe).

Wanneer je nadenkt over rookstop tijdens je opname of je door je behandelend arts hierover wordt aangesproken, kan je hen steeds contacteren via je arts of verpleegkundige. Het team biedt je de mogelijkheid om tijdens je opname begeleid te worden met je rookstop en het biedt ook na je ontslag verdere begeleiding om de rookstop thuis vol te houden. Benut deze kans en laat een ziekenhuisopname het begin zijn van een volledige rookstop!

Ook wie niet opgenomen is in het ziekenhuis, maar wil stoppen met roken, kan een beroep doen op ons rookstopteam!

 

Tarieven

Rookstopbegeleiding wordt grotendeels terugbetaald door de Vlaamse overheid; enkel je eigen aandeel in de kosten wordt aangerekend door het ziekenhuis. Je betaalt 7,5 euro per kwartier rookstopbegeleiding. Als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, is dit slechts 1 euro per kwartier. Per kalenderjaar heb je recht op 4 uur individuele rookstopbegeleiding.

 

Afspraak

Een afspraak maken met de tabakoloog kan via de dienst afspraken op het nummer t 014 24 61 60.