Opname en verblijf

Dagplanning

Wanneer je opgenomen bent in het ziekenhuis, verloopt een dag anders dan thuis.

Volwassenen

De verzorging van de patiënten vindt plaats in de voormiddag en ‘s avonds na het eten. Tijdens de ganse dag kunnen onderzoeken afgenomen worden.

De maaltijden worden omstreeks volgende uren opgediend:

Het ontbijt en avondmaal is telkens een broodmaaltijd. Het overzicht van wat er besteld kan worden, vind je hier. ‘s Middags krijgen patiënten een warme maaltijd. Het menu hiervoor vind je hier.

In de namiddag is er bezoek welkom. De huidige bezoekersregeling kan je hier terugvinden.

De nachtrustperiode begint om 22.00 uur. Een goede nachtrust is belangrijk voor je herstel. Mogen we je vragen ook de nachtrust van je medepatiënten te respecteren?

Wanneer je de afdeling of de kamer even verlaat, deel dit dan mee aan een verpleegkundige. Zo weet men waar je bent wanneer iemand naar je vraagt. Als je gedurende enkele uren het ziekenhuis wilt verlaten, dan heb je hiervoor toestemming nodig van de behandelende arts.

Maaltijden

Het AZ Herentals hecht veel waarde aan de kwaliteit van je verblijf. Voeding maakt hiervan deel uit; een goede maaltijd is immers essentieel om het herstel te bevorderen.

Voor allergeneninformatie kan je terecht bij de keuken: t 014 24 60 91.

 

 

Broodbuffetwagen

Broodmaaltijden

Voor het ontbijt en het avondmaal komt een broodbuffetwagen op de gang. Dit biedt het voordeel dat je onmiddellijk kunt kiezen wat je wilt eten en drinken. Zo wordt het aanbod afgestemd op je wensen en dieetbehoeften. Bovendien vermijden we ook verspilling.

Het aanbod vind je terug op de menukaart in de onthaalbrochure. Er is een dagelijkse aanvoer van verse voedingsartikelen, maar soms kan de vraag het aanbod overstijgen. Er wordt dan een beschikbaar alternatief aangeboden.

Als er voor jou een dieetvoorschrift door de arts is opgesteld, zal je kunnen kiezen uit een gewijzigd aanbod. Onze voedingsassistenten zullen je op de hoogte brengen van dit aanbod.

Middagmaal

Het middagmaal wordt op de kamer gebracht op een dienblad.

 

Donderdag Veggiedag

Vleesvervangers, zoals peulvruchten of plantaardige alternatieven, zijn gezond en verdienen een vaste plaats in je eetpatroon. We laten je hier graag mee kennismaken in het ziekenhuis.

Op de kinderafdeling

Meestal onderzoeken de artsen de kinderen in de voormiddag, het tijdstip waarop ook bloedafnames en andere onderzoeken gebeuren. Meer informatie over de dagplanning op de kinderafdeling vind je hier.

Als je dat wilt, kan je je kind helpen bij het toedienen van de dagelijkse hygiënische zorgen: badje, …

De voedingsgewoonten van thuis worden zoveel mogelijk overgenomen op de kinderafdeling. Wel kan het zijn dat een bepaald dieet wordt voorgeschreven. Als ouder kan je dagelijks aanwezig zijn bij de maaltijden van je kind.

Alle informatie over de kinderafdeling is gebundeld op deze pagina’s.