AZ Herentals zone buiten
Patiënten

Voorzieningen in het ziekenhuis

In Meeza, de cafetaria van het ziekenhuis, kan je terecht voor een hapje, drankje of een cadeautje. Maar er zijn nog bijkomende voorzieningen in het ziekenhuis.

Meeza

Meeza cafetaria en shop

Meeza cafetaria en shop

Rechts van het onthaal vind je de ingang naar de Meeza cafetaria en shop. Je vindt hier een winkeltje en eetgelegenheid.

Openingsuren:

  • Maandag tot en met vrijdag: 8.00 – 19.00 uur (keuken tot 18.30 uur)
  • Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur (keuken tot 16.30 uur)
  • Zon- en feestdagen: gesloten

Contact opnemen met Meeza kan tijdens de openingsuren op het nummer 014 24 64 47.

Drankenautomaten – waterkraantjes

Op de gangen zijn er waterkraantjes en drinkfonteinen waar je gratis water kunt nemen. Ook bevindt zich op elke verdieping een drankenautomaat. Voor deze dranken moet je betalen.

 

Roken

In het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod. Rond het ziekenhuis duidt een groene lijn deze rookvrije zone aan.

Er is een rookruimte voorzien naast de hoofdingang. Van 7 tot 21 uur is deze ruimte enkel toegankelijk van buitenaf. Tussen 21 en 7 uur kan men de ruimte enkel van binnenuit betreden.

 

Briefwisseling

Om een snelle bedeling van de post mogelijk te maken, is het raadzaam om door de correspondent je naam, adres van het ziekenhuis en het kamernummer te laten noteren. Als je je post in het ziekenhuis wilt ontvangen, verwittig dan zelf het postkantoor. De bedeling van de post gebeurt dagelijks.

Wil je zelf een brief te verzenden, dan kan deze aan het onthaal worden afgegeven.

Een wenskaart aan een patiënt bezorgen, kan ook via dit formulier. Jouw bericht wordt dan op een kaart naar wens afgedrukt en uiterlijk de volgende werkdag aan de patiënt bezorgd.

 

Voor opgenomen kinderen

  • Lectuur: De kinderafdeling beschikt over een kleine bibliotheek. Kinderboeken kunnen aangevraagd worden via de verpleegkundige of de onderwijzeres.
  • Speelkamer: onder leiding van de onderwijzeres kunnen de kinderen hier dagelijks puzzelen, tekenen, kleuren, poppenkast spelen, sprookjes beluisteren, ..
  • Schoolse begeleiding: voor kinderen die langdurig opgenomen zijn, kan het ziekenhuis zorgen voor schoolse begeleiding. In overleg met de ouders worden hierover afspraken met de school gemaakt.