Getuigenissen

Getuigenis Ellen: verpleegkundige pediatrie

Mascottes pediatrie

Hoe ben je bij AZ Herentals/in je functie terecht gekomen?

Toen ik een 10 tal jaren geleden ben afgestudeerd als kinderverpleegkundige waren er op dat moment geen vacatures vrij op een pediatrie. Omwille van mijn interesse ben ik dan gestart als verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis. Dit waren zeer boeiende en leerrijke jaren. Maar na een tijdje begon het te kriebelen om toch de overstap te maken als verpleegkundige naar een algemeen ziekenhuis. Kinderverpleegkundige bleef voor mij nog steeds de ultieme droomjob en dus ging ik via allerlei kanalen op zoek naar vacatures in de buurt. Zo stuitte ik uiteindelijk op de vacature voor de kinderafdeling te AZ Herentals en heb ik hiervoor gesolliciteerd. Blijkbaar maakte ik een goede indruk en mocht ik starten. Ik ben zeer dankbaar dat ik na al die jaren werken in een psychiatrisch ziekenhuis toch de kans gekregen heb om hier in het ziekenhuis te starten.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Onze werkdagen zijn zeer verschillend omdat wij in verscheidene shiften werken.
De vroege shift is van 06u45 tot 14u45, de late shift is van 14u15 tot 22u21 en de nachtshift van 22u00 tot 07u00. Al onze shiften beginnen steeds met een briefing over onze patiënten. Vervolgens gaan we met de vroege shift hulp bieden bij het wassen en verzorgen van baby’s en kinderen. We bedelen de medicatie en doen de nodige wondverzorging. Vervolgens registreren we al onze zorgen in KWS. Bij alle shiften proberen we elke 3u de parameters te gaan nemen, de patiënt(jes) klinisch te beoordelen, buretten van infuustherapie bijvullen, pijnbevraging enz. Tussen deze taken door kunnen er steeds nieuwe opnames plaats vinden of patiënt(jes) die langkomen voor ambulante zorgen zoals een bloedname, urinesondage, lavement enz.

Wat motiveert je het meest in je job?

De verscheidenheid in leeftijden en diagnoses maken dat de job erg boeiend en leuk blijft! Patiëntjes vanaf de babyleeftijd t.e.m. 14-jarigen zijn ons doelpubliek. Op rustige momenten kan het zijn dat er ook volwassenen met een orthopedische ingreep bij ons worden opgenomen.
Op onze kinderafdeling hebben we te maken met een verscheidenheid aan diagnoses zoals luchtwegeninfecties, maag-darminfecties, obstipatie, breuken, orthopedische ingrepen enz. Dit maakt dat je werk erg variërend is, wat ik erg belangrijk vind!

Waarom werk je graag bij AZ Herentals?

Het ziekenhuis is niet zo ver van mijn woonplaats, hierdoor kom ik in de zomermaanden regelmatig met de fiets. Dit wordt ook aangemoedigd met een fijne fietsvergoeding. Een andere reden is dat het ziekenhuis niet zo groot is, waardoor je ook redelijk veel collega’s van andere diensten kent met wie je samenwerkt.
Daarnaast werken de meeste collega’s van mijn team al vele jaren op de afdeling, waardoor noodzakelijke ervaring en kennis kan doorgegeven worden aan de nieuwe collega’s.