Getuigenissen

Getuigenis Freya: medewerker onthaal, inschrijvingen & toegangscontrole

Onthaalmedewerker

Hoe ben je bij AZ Herentals/in je functie terecht gekomen?

Ik heb jarenlang in de keuken gewerkt als kok. Ik wilde graag richting administratie evolueren, maar miste de nodige kwalificaties hiervoor. Ik volgde daarom de opleiding ‘medisch administratief bediende’. Tijdens mijn opleiding kwam er een vacature aan het onthaal vrij, waarvoor ik succesvol solliciteerde!

Hoe ziet je werkdag eruit?

Mijn werkdag is zeer gevarieerd. Aan de toegangspoortjes help ik bezoekers mee inschrijven, hen wegwijs maken of help ik met het scannen van de toegangscode. Aan de inschrijvingen controleren we voornamelijk de gegevens van de patiënten en schrijven we de patiënten in die naar ons doorverwezen worden. Aan het onthaal maken we de mensen wegwijs, staan we in voor de telefooncentrale, drukken we ID bandjes af, sorteren we de post, … .

Wat motiveert je het meest in je job?

Het leukste aan mijn job is dat het takenpakket heel afwisselend is. Ik werk in verschillende shiften, heb veel contact met patiënten en mijn geweldige collega’s maken mijn motivatie compleet.

Waarom werk je graag bij AZ Herentals?

Ik werk dit jaar 22 jaar bij AZ Herentals. Toen ik een job wissel overwoog werd het mij snel duidelijk dat ik dat het liefst wilde blijven bij AZ Herentals. Ik ken er de weg, ik ken heel wat mensen en mijn toffe collega’s maken het compleet.