Dag van de ziekenhuismedewerker
Werken en leren

Waarom kiezen voor AZ Herentals?

Bij AZ Herentals staan naast onze patiënten ook onze medewerkers centraal. Onze personeelsleden zijn namelijk de drijvende kracht achter de kwaliteit van de patiëntenzorg. Daarom besteden wij niet alleen aandacht aan de zorg voor onze patiënten maar ook aan de zorg voor onze medewerkers.

Wat bieden wij?

Fietsenstalling medewerkers

AZH promoot fietsen!

Er zijn 5 fiets-o-strades naar Herentals vanuit Leopoldsburg (Mol en Geel), Hasselt, Aarschot, Turnhout en Lier. We promoten sterk het gebruik van de fiets om zo op duurzame wijze de files te ontwijken en je woon-werkverplaatsing te maken tegen een aantrekkelijke fietsvergoeding.

Eens bij ons met de fiets aangekomen, kan je jouw fiets in onze overdekte en beveiligde fietsenstalling plaatsen, voor elektrische fietsen hebben we tal van laadpunten voorzien.

Een regenbui onderweg? Geen probleem, je kan jouw doorweekte kledij drogen in onze droogmachine.

Personeelsparking

Vlot bereikbaar & parkeren

AZ Herentals is gelegen in de Nederrij te Herentals en is makkelijk bereikbaar. Op minder dan een 0,5 km bevindt zich het treinstation en vlakbij ligt de E313 autosnelweg.

Eens met de wagen aangekomen kan je als medewerker gratis gebruik maken van onze ruime personeelsparking. Net zoals bij gebruik van het openbaar vervoer (waarvan het abonnement volledig wordt vergoed) wordt ook voor de verplaatsing met de wagen een vergoeding voorzien.

En ondanks de ligging binnen de stadskern, kan je tijdens jouw middagpauze ook genieten van een wandeling of looptraining door het groen vanwege de nabijheid van de uitgestrekte velden en bossen.

Mobiliteitsontbijt

Loon & extralegale voordelen

  • Aantrekkelijke verloning volgens de IFIC barema’s waarbij alle relevante ervaring mag meegenomen worden in de anciënniteit;
  • Maaltijdcheques van €5 per gewerkte dag;
  • Eindejaarspremie, attractiviteitspremie en vakantiegeld;
  • Fietsvergoeding (0,35€/km), woonwerkverkeervergoeding en/of gratis abonnement openbaar vervoer;
  • Gratis hospitalisatieverzekering;
  • Voor eventuele onregelmatige prestaties krijg je nog een extra vergoeding bovenop je uurloon: zaterdaguren: 26% extra op uurloon, zon- en feestdagen: 56% extra op uurloon, nachturen (tussen 20u en 6u): 35% extra op uurloon, oncomfortabele uren (weekdagen tussen 19u en 20u): 20% extra op uurloon;
  • Meeza bedrijfsrestaurant met democratische prijzen en wekelijkse acties;
  • Via Benefits at Work genieten onze medewerkers van korting bij tal van verschillende merken, restaurants, pretparken en winkels;
  • Gratis soep in de wintermaanden;
  • Premies bij wettelijk samenwonen/huwelijk/geboorte.
Vakantiedagen

Vakantiedagen

Bij AZ Herentals genieten onze medewerkers naast hun 20 wettelijke vakantiedagen ook van 6 extralegale verlofdagen. Daar bovenop komen de 11 officiële feestdagen, wat bij ons eentje meer is dan normaal omdat wij ook 11 juli als feestdag vieren. AZ Herentals biedt eveneens de mogelijkheid om onvolledige wettelijke verlofrechten aan te vullen met onbetaalde gelijkgestelde vakantiedagen.

Bovendien kan verplegend, verzorgend en gelijkgesteld personeel vanaf de leeftijd van 45 jaar genieten van ADV-dagen met een maximum op 55 jaar van 3 extra dagen per maand.

Alle andere personeelsleden die geen aanspraak kunnen maken op ADV dagen hebben recht op leeftijdsdagen vanaf de leeftijd van 50 jaar met een maximum op 55 jaar van 20 extra dagen per jaar.

Balans werk-prive

Werk-privé balans

Bij AZ Herentals hechten wij veel belang aan een goede balans tussen werk en privé bij onze medewerkers. Daarom kunnen medewerkers in administratieve functies bijvoorbeeld gebruik maken van glijdende uren.

Daarnaast zijn er verschillende tewerkstellingsmogelijkheden binnen AZ Herentals vanwege de flexibele arbeidsregimes gaande van 100% tot 40% maar ook 50%, 60%, 75% enz. zijn mogelijk.

Hier bovenop genieten onze medewerkers van de maximale mogelijkheden tot ouderschapsverlof, medische bijstand, loopbaanonderbreking (tijdskrediet) en palliatief verlof.

Opleiding

Opleidingsmogelijkheden

Bij AZ Herentals ligt de focus op levenslang leren en stimuleren wij continu de verdere ontwikkeling van onze medewerkers om zo het beste in iedereen naar boven te halen.

Voor elke nieuwkomer is er een algemene opleidingsdag voorzien bij opstart en verdere begeleiding door een ervaren collega (meter/peter).

Verder bieden wij de nodige ondersteuning om te groeien gedurende je loopbaan aan de hand van een ruim opleidingsaanbod in de vorm van e-learnings, trainingen en andere opleidingen. Voor verschillende van deze vormingsactiviteiten is ook de nodige financiële tussenkomsten voorzien.

Frieten in 't Park

Personeelsactiviteiten

De medewerkers bij AZ Herentals kunnen regelmatig deelnemen aan verschillende personeelsactiviteiten. Zo organiseren we elk jaar bijvoorbeeld een nieuwjaarsreceptie, paaslunch, kerstlunch, pastabuffet, frieten in ‘t park, … . De directie voorziet bovendien een attentie of activiteit voor de ‘Dag van de ziekenhuismedewerker’.

De Personeelskring organiseert daarnaast het hele jaar activiteiten voor de medewerkers van het ziekenhuis.

Het AZ Herentals laat zich ook graag van zijn sportiefste kant zien: De werkgroep AZH Loopt! wil het personeel aan het lopen krijgen. Daarom nemen ze deel aan tal van joggings. Ook op de loopwedstrijd 2U van LU is het ziekenhuis een vaste waarde. Meer informatie: www.azhloopt.be.

De fietsploeg van het ziekenhuis, Ziekenhuis Herentals Fietst, organiseert niet alleen trainingsritten, maar trekt er ook jaarlijks tussenuit op fietsvakantie om cols te beklimmen. Meer informatie: www.zhf.be.

Inkomhal

Vernieuwde, moderne werkomgeving

AZ Herentals is de laatste jaren helemaal verbouwd en dat maakt dat onze medewerkers kunnen werken in een aangename, moderne omgeving met hoogstaande technologieën.

De lucht in AZ Herentals wordt continue gezuiverd en in de zomer is het bij hoge temperaturen buiten zeer aangenaam binnen door de gekoelde lucht. Ook onze patiënten genieten hiervan op hun kamer.

Daarnaast heerst er in AZ Herentals de Kempische werksfeer die zich laat kenmerken door gedreven collega’s, veel empathie, openheid en steun aan elkaar.

De innovatieve mindset van AZ Herentals kan je in tal van projecten terugvinden zoals de digitale OK’s, de robotchirurgie, de toegangspoortjes in de inkomhal, het patiëntoproepsysteem, het elektronisch patiëntendossier, enz … .