Kinderafdeling

Kinderafdeling (pediatrie)

Op de kinderafdeling verblijven alle kinderen tot en met de leeftijd van 15 jaar die in het ziekenhuis worden opgenomen.

Een kinderarts zien?

Is je kind ziek en wil je een afspraak maken bij een kinderarts? Neem dan contact op met onze dienst afspraken op het nummer 014 24 61 60 (ma – vrij van 8 tot 18 uur). Je kunt ook online een afspraak maken via de app mynexuzhealth. Let wel: de afspraak moet op naam van het kind gemaakt worden! Meer informatie over het maken van een afspraak vind je op deze pagina.

Wil je dringend een arts zien? Kom dan met je kind naar spoedgevallen.

De dienst

 • Ligging: 2e verdieping
 • Contact: verpleegdesk t 014 24 62 20 (steeds bereikbaar)
 • De afdelingsverantwoordelijken:
 • Heb je een ziek kind en wil je een kinderarts zien? Zie hieronder!

 

Korte omschrijving

Op de kinderafdeling verblijven alle kinderen tot en met de leeftijd van 15 jaar die in het ziekenhuis worden opgenomen. Op de kinderafdeling streven we naar een kwaliteitsvolle en een aangepaste kindvriendelijke zorgverlening. De ouders worden maximaal bij de verzorging van hun kind betrokken en op correcte wijze geïnformeerd.

De meest voorkomende pathologieën zijn:

 • aandoeningen van de luchtwegen
 • maag – darmaandoeningen
 • voedingsproblemen
 • appendicitis
 • breuken

Kinderen die een ingreep in het daghospitaal ondergaan, bijv. voor het wegnemen van amandelen en poliepen, komen rechtstreeks in het chirurgisch dagcentrum terecht en niet op de kinderafdeling.

Op de afdeling mogen ouders steeds op bezoek komen. Voor andere bezoekers gelden de normale bezoekuren. Iedereen moet zich aanmelden aan de deur voordat men de afdeling kan betreden.

De afdeling telt 5 eenpersoonskamers (kamers voor kind + ouder), alsook 3 tweepersoonskamers en 2 meerpersoonskamers. In de kamers waar kinderen zonder begeleiding verblijven is er camerabewaking.

Meer informatie over de afdeling pediatrie vind je in deze informatiebrochure voor ouders.

 

Protocol kindvriendelijk ziekenhuis

In het AZ Herentals streven wij naar een kindvriendelijke zorg en opvang van zowel ambulante als opgenomen kinderen. Het recht op de best mogelijke zorg is een fundamenteel recht voor alle kinderen. Wij hebben ons gebaseerd op het Charter van het gehospitaliseerde kind van de European Association for Children in Hospital. Het Charter bestaat uit 10 artikels. In dit protocol wordt er per artikel weergegeven hoe wij dit in ons ziekenhuis toepassen. Het protocol kan je in dit document nalezen.

 

Een kinderarts zien?

 • Is je kind ziek en wil je een afspraak maken bij een kinderarts? Neem dan contact op met onze dienst afspraken op het nummer 014 24 61 60 (ma – vrij van 8 tot 18 uur). Je kunt ook online een afspraak maken via de app mynexuzhealth. Let wel: de afspraak moet op naam van het kind gemaakt worden! Meer informatie over het maken van een afspraak vind je op deze pagina.
 • Wil je dringend een arts zien? Kom dan met je kind naar spoedgevallen.

Kinderafdeling

Wil je meer weten over de behandeling van je kind? Of over een opname in het ziekenhuis op de kinderafdeling? Kijk dan op de aparte pagina’s van de kinderafdeling.