Heupschool

Pijnklachten aan de buitenzijde van de heup (de grote trochanter) zijn vaak het gevolg van een te lage belastbaarheid van de pees waarmee de bilspieren hier aanhechten. In medisch jargon wordt dit het grote trochanter pijnsyndroom genoemd (GTPS).

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat het hier niet om een ontsteking.
Daarom heeft het geen zin om met deze klachten te rusten. Gezien de oorzaak ligt in een zwakte van de pees, moet deze worden opgetraind.

In onze heupschool worden in groep actieve oefeningen aangeleerd om de bilspieren en-pezen aan te sterken. Deze oefeningen worden aangepast en opgedreven naargelang uw niveau. De oefeningen kan u dan thuis op regelmatige basis zelfstandig uitvoeren.

Het is heel belangrijk om te beseffen dat enig resultaat pas te verwachten valt over enkele maanden, omdat pezen een heel slechte doorbloeding hebben, en daardoor
slechts zeer traag recupereren. Maar in tegenstelling tot behandelingen met goed korte termijneffect (inspuitingen, ontstekingsremmers, rust…) is oefentherapie de meest onderbouwde duurzame behandeling.

Wij streven ernaar om u de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden tijdens uw herstelproces. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om u aan te melden voor de heupschool.

Contactgegevens ambulante revalidatie