+

U bent hier

more

Onze diensten

Onderzoeken klinisch labo

Ethiek en deontologie betreffende het gebruik, opslag en bewaren van weefsels. 

Heeft de patiënt of vertegenwoordiger (echtgenoot, voogd, ouder van minderjarig kind) bezwaar tegen de bewaring en/of het gebruik van overblijvend lichaamsmateriaal, dan meldt hij/zij dit zo snel mogelijk aan het labo of de medisch directeur. Lees hier verder voor meer info.

BloednamesKlinisch labo

Er worden geen bloednames gedaan in het labo. Bloednames bij ambulante patiënten gebeuren op de raadpleging of bij de huisdokter.

Sperma

Het onderzoek van een zaadstaal is enkel mogelijk wanneer het staal volgens bepaalde voorschriften is bekomen en vervoerd. Zoniet, zijn de resultaten minder betrouwbaar.

Om een beeld te krijgen van de kwaliteit van het sperma, wordt in het labo de fertiliteit van sperma onderzocht.

Dit onderzoek gebeurt enkel na afspraak (rechtstreeks op het labo of telefonisch via  014 24 60 42) en uitsluitend op voorschrift van een arts.

 

Zweettest

Voor niet gehospitaliseerde patiëntjes wordt de zweettest uitgevoerd in het laboratorium na afspraak  (rechtstreeks op het labo of telefonisch via 014 24 60 42).


Urine

 

Stoelgang

Voor vetdosage in stoelgang is een 3-daagse stoelgangverzameling noodzakelijk.


Cortisol in speeksel

Cortisol is een hormoon dat men kan bepalen in speeksel. U verzamelt voor dit onderzoek thuis speeksel in een speciaal buisje. De procedure hiervoor vindt u in onderstaande folder.