RX-beeld
Zorgprofessionals

Medische beelden

Alle radiologische beelden worden digitaal verwerkt en elektronisch aan de doorverwijzer bezorgd. Patiënten kunnen ook een code meekrijgen zodat andere zorgverleners de beelden kunnen bekijken.

Voor de vaste huisarts / geregistreerde doorverwijzer

De beelden en het verslag van het radiologisch onderzoek komt in het elektronische patiëntendossier (nexuzhealth) van de patiënt. De vaste huisarts of geregistreerde doorverwijzer krijgt het verslag en de beelden doorgestuurd.

Lukt het niet om via het patiëntendossier de beelden te bekijken, dan moet je de code van de patiënt gebruiken om toegang te krijgen (zie hieronder).

 

Andere zorgverleners

Na een radiologisch onderzoek ontvangt de patiënt een code waarmee hij online de beelden kan bekijken en toegang tot deze beelden kan geven aan andere zorgverleners dan zijn geregistreerde doorverwijzer. Deze code (met gebruikersnaam en paswoord) kan men uiteraard ook meenemen naar zijn huisarts en/of verwijzer, zodat zij de beelden ook kunnen bekijken.

Bij elke nieuwe aanmaak van beelden in AZ Herentals zal de patiënt een nieuwe gebruikersnaam en paswoord ontvangen, waarbij de vorige code automatisch overschreven wordt.

Let op: bij verlies van deze code moet de patiënt (of zijn vertegenwoordiger) zich met zijn identiteitskaart aanmelden bij de dienst radiologie om een nieuwe code te krijgen. Deze informatie kan (omwille van privacyredenen) niet telefonisch verstrekt worden.

Inloggen op Carestream Pacs kan via deze pagina.

 

Meer weten over medische beeldvorming?

Medische beeldvorming is de overkoepelende term voor radiologie en nucleaire geneeskunde. Meer informatie over deze twee diensten en hun onderzoeken vind je op de extra pagina’s.