+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Afspraken bezoek en brengen/ophalen bagage

Er is geen bezoek toegelaten in het AZ Herentals (behalve voor uitzonderingen). U kunt wel bagage voor patiënten afgeven of ophalen via de Drop & Go of ziekenhuismedicatie ophalen. Is er een naaste opgenomen? Dan vindt u op deze pagina meer informatie.


Bezoek

Er is geen bezoek toegelaten in het AZ Herentals

Volgende uitzonderingen werden opgenomen:

  • Vrijwilligers en stagiairs
  • Eén of beide ouders (of gelijkgesteld) van pasgeborenen en kinderen jonger dan 18 jaar die gehospitaliseerd zijn
  • Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn 
  • Begeleiding bij noodzakelijke raadplegingen of onderzoeken door max. 1 (vertrouwens)persoon

 

Toegang tot het AZ Herentals

De centrale ingang van het AZ Herentals is gesloten. Om een betere toegangscontrole te kunnen doen, moet iedereen via een zijdeur binnengaan. Aan dat checkpoint worden u eerst enkele vragen gesteld om uw gezondheid te controleren. Afhankelijk van uw bestemming in het ziekenhuis (raadpleging, onderzoek, opname of bezoek) wordt u daarna naar de juiste locatie gewezen. Wie ziekteverschijnselen vertoont, kan de toegang geweigerd worden en naar de huisarts of het aanmeldpunt voor coronapatiënten doorverwezen worden. Alle patiënten en begeleiders krijgen een mondmasker wanneer ze het ziekenhuis betreden en moeten hun handen ontsmetten.

De toegangsuren in het AZ Herentals zijn:

  • Maandag tot en met vrijdag: van 7 tot 21 uur
  • Zaterdag, zondag en feestdagen: van 8 tot 18 uur

! Op donderdag 21 mei, vrijdag 22 mei en maandag 1 juni geldt de zondagsregeling. De Drop & Go (zie verder) is op deze dagen gesloten.

 

Bagage van een opgenomen patiënt afleveren of ophalen? Dat kan via de Drop & Go!

Op vastgelegde ogenblikken kunt u bagage van een opgenomen patiënt afleveren of komen ophalen. U vermeldt de naam en kamernummer van de patiënt en dan wordt het materiaal naar de kamer gebracht door een medewerker. Als een patiënt bagage heeft klaargezet om opgehaald te worden, dan verloopt dat op dezelfde manier.

Gelieve er wel voor te zorgen dat alles in een goed afgesloten draagtas zit. Dat maakt het transport een stuk gemakkelijker. Gelieve de bagage te bundelen en te beperken tot één zak, zodat er niets verloren gaat.

Bagage die bestemd is voor patiënten die besmet zijn met COVID-19 is beperkt tot het hoogstnodige gerief. Dat zijn ondergoed, een toilettas, één outfit om mee naar huis te gaan bij ontslag en spullen voor tijdverdrijf (tijdschriften, gsm, tablet, kruiswoordraadsels, e.d.).

De Drop & Go is open van maandag tot en met zaterdag open van 8 tot 12 uur. De gebrachte goederen worden in de namiddag naar de kamer gebracht. Omdat we merken dat de nood aan de Drop & Go vermindert, worden de openingsuren vanaf eind mei mogelijk beperkt tot elke maandag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag.

 

Ophalen medicatie

Gebruikt u medicatie die u enkel in een ziekenhuisapotheek kunt verkrijgen, zoals epo of orale antikankertherapie? Dergelijke geneesmiddelen ophalen blijft ook tijdens de coronacrisis mogelijk! U neemt best telefonisch contact op met de apotheek om de nodige afspraken te maken. Zo gauw uw producten klaar liggen, kunt u ze afhalen aan de Drop & Go via de centrale toegang van het ziekenhuis.
De ziekenhuisapotheek is bereikbaar op het nummer 014 24 60 37, van maandag tot vrijdag tussen 8 en 17 uur en op zaterdag van 10 tot 13 uur. 

 

Heeft u een opgenomen familielid?

Voor de familieleden en naasten van patiënten die opgenomen zijn met COVID-19 is er een aparte brochure gemaakt waarin de praktische informatie over deze afdelingen staat. U vindt deze brochure hier. Om snel met u als familie te kunnen communiceren, vragen we u om ook dit formulier in te vullen. Zo beschikken de medewerkers van de betrokken dienst over de juiste gegevens om u op de hoogte te kunnen houden van verdere ontwikkelingen.

Bagage die bestemd is voor patiënten die besmet zijn met COVID-19 is beperkt tot het hoogstnodige gerief. Dat zijn ondergoed, een toilettas, één outfit om mee naar huis te gaan bij ontslag en spullen voor tijdverdrijf (tijdschriften, gsm, tablet, kruiswoordraadsels, e.d.). U kunt dit binnenbrengen bij de Drop & Go (zie boven).

Is een naaste opgenomen die geen COVID-19 heeft? Dan vindt u hier een formulier om uw contactgegevens te bezorgen, zodat we eventueel een videogesprek kunnen organiseren met de patiënt in kwestie.

 

Cadeau laten afleveren

De vaste bloemenleverancier van het ziekenhuis, Blik in 't Groen, heeft een webshop waar u bloemen kunt bestellen en laten afleveren in het ziekenhuis. Ze leveren van woensdag tot en met zaterdag. Een boeket moet minstens 24 uur op voorhand besteld worden. Meer info op: www.blikintgroen.be

Via Meeza, het winkeltje in AZ Herentals, kunt u online een cadeautje bestellen die bij de patiënt wordt afgeleverd. Meer info op: https://www.meeza.be/giftshop

Let wel: er zijn geen bloemen of cadeaus toegelaten op de afdelingen waar coronapatiënten liggen!

 

Wilt u meer weten over het coronavirus? U kunt de website www.info-coronavirus.be bezoeken. 

 12/03/2020