Chirurgisch dagcentrum

Algemene informatie

Voordat je naar het AZ Herentals komt voor een ingreep in het chirurgisch dagcentrum, zijn er al heel wat zaken waar je aan moet denken, die je moet regelen of documenten die je moet invullen.

Oproepsysteem

Net zoals opgenomen patiënten krijgen patiënten van het chirurgisch dagcentrum een identificatiebandje rond de pols. Je moet dit polsbandje dragen tijdens je verblijf in het ziekenhuis. Met dit bandje kunnen onze medewerkers immers nagaan wie je bent, welke ingreep je ondergaat en welke medicatie je moet krijgen, ook wanneer je dit zelf niet meer kunt zeggen.

Maar het polsbandje doet meer dan je identiteit geven, het maakt ook een belangrijk onderdeel uit van het opvolgsysteem. Door een chip aan het bandje kunnen we detecteren waar je je in het ziekenhuis bevindt en kunnen we bepaalde zaken activeren. Zo gebruiken we het logo en nummer op je bandje om je vanuit de wachtzaal op te roepen. We hoeven je dan niet meer met je naam af te roepen. Via dit systeem is het mogelijk om je begeleider te laten weten wanneer je de recovery mag verlaten en naar het dagcentrum gaat.

Het polsbandje hou je aan tijdens het hele verblijf in het CDC. Wanneer je naar huis mag, zal een medewerker dit verwijderen. Moest men dit vergeten uit te doen, mag je dat zelf achterlaten aan de balie van de opnamedienst. De chip aan het polsbandje wordt (na reiniging) immers opnieuw gebruikt.