Chirurgisch dagcentrum

Algemene informatie

Voordat je naar het AZ Herentals komt voor een ingreep in het chirurgisch dagcentrum, zijn er al heel wat zaken waar je aan moet denken, die je moet regelen of documenten die je moet invullen.

Voor begeleiders: app AZH Gids

In het chirurgisch dagcentrum van het AZ Herentals dragen patiënten een polsbandje waar een chip (‘tag’) aan bevestigd is. Hiermee kunnen we de patiënten traceren, zodat we steeds weten waar zij zich in het dagcentrum bevinden. Meer informatie over die traceerbaarheid van patiënten vind je hier.

Via dit systeem is het ook mogelijk voor begeleiders om hun patiënt via dit systeem te volgen. Zo kan de begeleider zien in welke fase van het traject de patiënt zich bevindt en weet hij wanneer hij opnieuw naar het ziekenhuis kan om de patiënt gezelschap te houden of op te halen. Dit gebeurt via de app AZH Gids.

 

AZH Gids

Stap 1: Download de applicatie ‘AZH Gids’

In de Google Play Store of de Apple App Store zoek je naar de applicatie ‘AZH Gids’. Je kan deze gratis downloaden. Klik op ‘Akkoord en ga verder’.

AZH Gids voorbeeld

Stap 2: Patiënt koppelen

  • Van de baliemedewerker van de opnamedienst heb je een ticket met een routebeschrijving en een QR-code ontvangen.
  • In de app zie je ‘Scan QR’. Richt je camera op de QR-code en scan de code.
  • Daarna moet je de geboortedatum van de patiënt ingeven. Eerst moet je het jaartal selecteren, daarna maand en dag. De geboortedatum is een extra veiligheid om te verhinderen dat de code door onbevoegden gebruikt kan worden.
  • Zo gauw de patiënt gevonden is, zie je het overzicht van de verschillende locaties in het traject door het dagcentrum, net als de aanduiding waar de patiënt zich momenteel bevindt. Telkens wanneer de patiënt naar een andere locatie overgaat, zal een andere stap aangeduid worden.

Zo gauw de patiënt zich op de kamer in het dagcentrum bevindt, mag je hem/haar opnieuw vergezellen. Hou er wel rekening mee dat het nog een tijdje kan duren voordat de patiënt ontslagen wordt en naar huis mag. Bij minderjarigen mag de ouder al in de recovery weer naar het kind.

 

Geef je mening over onze app

We proberen de app steeds te verbeteren. Feedback is dus van harte welkom. Je kan hier een evaluatieformulier invullen. Alvast bedankt!