Welke kwaliteitsresultaten halen we?

Accreditatie Qualicor Europe

Het AZ Herentals heeft beslist om een accreditatietraject te doorlopen. Een dergelijke accreditatie, waarbij de volledige organisatie van het ziekenhuis aan een serie van normen moet voldoen, zorgt ervoor dat kwaliteit via het normenkader meetbaar wordt en doordringt tot de volledige organisatie.

Voor deze externe toetsing heeft het AZ Herentals gekozen voor Qualicor Europe als begeleidende instelling.

Het AZ Herentals heeft op 21-22 maart 2017 een proefaudit ondergaan, de definitieve audit vond plaats van 5 tot 8 december 2017, waarna in februari 2018 het kwaliteitslabel door Qualicor Europe toegekend werd. Het volledige auditrapport kan je onderaan de pagina bekijken.

Een tweede proefaudit vond plaats op 27-28 april 2022. Daarmee kregen we tips om klaar te zijn tegen de overbruggingsaudit. Deze audit vond plaats van 22 tot 24 november 2022, ter overbrugging naar het continue verbeterprogramma, uitgevoerd op basis van het Internationale accreditatieprogramma Qmentum Global. Op 3 februari 2023 is het definitieve auditverslag beoordeeld. Qualicor Europe heeft de gouden accreditatiestatus van onze organisatie opnieuw toegekend.

AZ Herentals is van 1 maart 2023 tot 1 maart 2028 geaccrediteerd met als voorwaarde dat het continu verbeterprogramma met de sequential assessments gevolgd wordt. Het volledige auditrapport kan je onderaan de pagina bekijken.

Meer informatie over Qualicor Europe kan je hier terugvinden.