+

U bent hier

more

Op bezoek bij opgenomen patiënten

Op bezoek bij opgenomen patiënten

Er wordt vanaf maandag 8 juni opnieuw bezoek toegelaten. Op weekdagen is dat van 17 tot 20 uur, in het weekend van 14 tot 17 uur.

  • Per patiënt wordt er dagelijks één (liefst steeds dezelfde) bezoeker toegelaten. Voor coronapatiënten blijft bezoek niet toegestaan.
  • Op de kinderafdeling is er voor beide ouders van het kind een aparte regeling uitgewerkt, net als voor de partner van de bevallen vrouw op materniteit. Zij worden niet als bezoeker beschouwd.
  • Elke bezoeker moet zijn handen ontsmetten. Hij/zij krijgt bij binnenkomst een mondmasker en moet dit tijdens het ganse bezoek dragen. Bezoekers worden gevraagd overal de sociale afstand te bewaren, ook op de patiëntenkamer. Patiënt en bezoeker blijven op de kamer, zodat drukte op de gang vermeden wordt.
  • Ook raden we het gebruik van de trap aan, om wachtrijen aan de lift te vermijden. In de bezoekersliften zijn maximaal 6 personen toegelaten.
  • Bezoekers die koorts, hoest of een loopneus hebben, komen beter niet naar het ziekenhuis, maar blijven thuis.

 Toegang met eID of QR

Toegang tot het ziekenhuis voor bezoeker

Wie het ziekenhuis wil betreden, zal vanaf maandag 8 juni een geautomatiseerde toegangscontrole moeten doorlopen. Bezoekers hebben een QR-code nodig om een toegangspoortje te kunnen openen.

Elke patiënt (die voor minstens één nacht wordt opgenomen) krijgt een unieke QR-code voor zijn bezoeker. Deze code blijft bruikbaar tijdens de hele periode dat een patiënt in het ziekenhuis verblijft. Na ontslag wordt de code automatisch gedeactiveerd.

De patiënt ontvangt de code bij de opname en bezorgt die aan zijn gekozen bezoeker. De bezoeker scant de QR-code aan het toegangspoortje. De code wordt één keer per dag toegelaten en enkel tijdens de bezoekuren. Komt er een foutmelding op het scherm, dan kan de bezoeker zich tot de kiosk (links van de toegangscontrole) wenden.

Alle details over de toegang tot het ziekenhuis vindt u in deze brochure.

 

Bagage voor opgenomen patiënten

Zolang er geen bezoek toegelaten was, kon er bagage voor patiënten afgegeven worden aan de Drop & Go. Nu bezoek opnieuw mogelijk is, wordt deze dienst afgeschaft.

Bagage voor coronapatiënten, die nog geen bezoek mogen ontvangen, kan wel afgegeven worden, maar enkel tijdens de bezoekuren. Wie iets wil afgeven, meldt zich aan bij de kiosk (links van de toegangspoortjes).

05/06/2020