REVAlution Center
Samenwerking in de zorg

REVAlution Center

Begin september 2017 is op de 6e verdieping van het AZ Herentals het To Walk Again REVAlution Center geopend.

Met de nieuwste technologieën en onder deskundige begeleiding biedt het centrum een stimulerend aanbod van postrevalidatie op maat. De unieke persoon, de brede medisch-wetenschappelijke achtergrond en de implementatie van innovatieve ontwikkelingen staan daarbij centraal. Het REVAlution Center vormt de directe link tussen therapie, technologie en onderzoek. De meest recente ontwikkelingen op het vlak van gangrevalidatie, neurologische revalidatie en revalidatie na amputatie worden ingezet in therapie. Daarbij wordt samengewerkt met verschillende (inter)nationale onderzoekspartners om de wetenschappelijke evidentie continu te optimaliseren.

Het AZ Herentals heeft zich in 2014 geëngageerd voor het project van het postrevalidatiecentrum. In 2015 zijn de eerste activiteiten in het ziekenhuis opgestart en het was toen de bedoeling het project uit te bouwen tot een volwaardig centrum, gevestigd in het AZ Herentals, wat in 2017 gelukt is.EKSO pak De stichtende partners van het centrum zijn To Walk Again, Mobilab (Thomas More), Orthopedie Van Haesendonck en het AZ Herentals.
Boegbeelden voor dit project zijn onder meer Marc Herremans en Joël Roelandts.

Voor de financiering van dit project kan men rekenen op (o.a. Europese) subsidies en fondsenwerving via verschillende kanalen.

Meer informatie: www.towalkagain.be