Chirurgisch dagcentrum

Algemene informatie

Voordat je naar het AZ Herentals komt voor een ingreep in het chirurgisch dagcentrum, zijn er al heel wat zaken waar je aan moet denken, die je moet regelen of documenten die je moet invullen.

Administratie

Hospitalisatieverzekering

Voor de meeste ingrepen in het chirurgisch dagcentrum kan je een beroep doen op je hospitalisatieverzekering. Daarom is het aangewezen om op voorhand contact op te nemen met je ziekenfonds of verzekeraar om te informeren of de hospitalisatieverzekering van toepassing is.

Als de hospitalisatieverzekering een terugbetaling voorziet voor je ingreep en je hebt op voorhand aangifte gedaan, dan kan de afhandeling van je dossier vlot verlopen. Wie verzekerd is bij DKV, hoeft hiervoor geen voorafgaandelijke aangifte te doen, maar toont de verzekeringskaart bij de inschrijving.

 

Medische vragenlijst anesthesie

Als je een ingreep ondergaat onder algemene of locoregionale verdoving, dan moet je de medische vragenlijst invullen die je tijdens de voorafgaande consultatie ontvangen hebt. Deze vragenlijst bezorgt de anesthesisten informatie over je medische voorgeschiedenis om je op een veilige en juiste manier te behandelen.

De vragenlijst kan je ook hier downloaden.

 

Thuismedicatie

Om te weten welke medicatie je gebruikt, vragen we je om de lijst met thuismedicatie in te vullen. Denk hierbij ook aan bloedverdunners, bloeddrukmedicatie, diabetesmedicatie, anti-epileptica en schildkliermedicatie.

De medicatie die je inneemt, moet niet noodzakelijk gestopt worden op de dag van de ingreep. Het is zelfs beter om de medicatie die je langdurig inneemt ook op de dag van de ingreep in te nemen (met uitzondering van medicatie voor diabetes en bloedverdunning) en dit met een heel klein slokje water.

Als je aspirine of bloedverdunners neemt, moet de behandelende arts dit weten, aangezien de medicatie tijdelijk en tijdig gestopt of aangepast moet worden. Twijfel je of je arts op de hoogte is van deze medicatie, neem dan zeker contact met hem/haar op.

Als je vragen hebt over je thuismedicatie in combinatie met de ingreep, aarzel dan niet om contact op te nemen met de behandelende arts of de dienst anesthesie (t 014 24 60 26).