Kleine ingrepen

Er zijn tal van ingrepen in het chirurgisch dagcentrum die zonder of met maar een beperkte verdoving gebeuren. Dit is onder meer het geval bij tandheelkunde en oogheelkunde. Maar ook een aantal andere kleinere ingrepen horen in deze categorie thuis.

Oogheelkunde

Behandelingen

Het gaat om ingrepen die door oogartsen gebeuren.

  • Cataract

Dit is een niet-limitatieve lijst.

 

Traject door het CDC

Een dag voor opname heb je een QR-code via sms of mail gekregen. Deze QR-code heb je nodig om het ziekenhuis te betreden. Meer informatie over de toegang tot het ziekenhuis vind je hier.

Op de dag van opname kom je op het doorgegeven uur naar het ziekenhuis. Je komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en gaat meteen naar de automatische toegangspoortjes (aan de linkerzijde). Je hoeft je niet eerst in te schrijven aan de kiosken. Je scant de gekregen QR-code, waarna de poortjes open gaan. Je gaat naar de tweede verdieping om je aan te melden bij de opnamebalie.

Je krijgt een polsbandje aan en kunt plaatsnemen in de zetelruimte op de gang.

Wanneer het jouw beurt is, verschijnt het nummer en logo van uw polsbandje op het scherm. Je gaat dan naar de overzijde van de gang, meld je aan bij de balie en neemt plaats in zaal 12.

Na de ingreep neem je opnieuw plaats in de zetel. Daar verblijf je nog even tot je de boodschap krijgt dat je naar huis mag gaan.

Vergeet niet om je polsbandje achter te laten bij de balie van de opnamedienst, moest een medewerker dit nog niet verwijderd hebben.